به گزارش اکوایران؛ ارزش تجارت خارجی کشور در اولین فصل سال جاری برابر با ۲۷.۸ میلیارد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی حدود ۱۹ درصدی داشته است. با توجه به دادههای اعلام شده از سوی گمرک میتوان گفت در بهار سال جاری ارزش صادرات «پلی استایرن قابل انبساط و مقاوم در برابر […]
به گزارش اکوایران؛ ارزش تجارت خارجی کشور در اولین فصل سال جاری برابر با ۲۷.۸ میلیارد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی حدود ۱۹ درصدی داشته است. با توجه به دادههای اعلام شده از سوی گمرک میتوان گفت در بهار سال جاری ارزش صادرات «پلی استایرن قابل انبساط و مقاوم در برابر آتش» برابر با ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار، از سوی دیگر ارزش صادرات «پلی استیرن غیر قابل انبساط معمولی» برابر با ۱۰میلیون و ۸۰۰ هزار و ارزش صادرات «مغز پسته تازه یا خشک» نیز ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار برآورد شده و با این شرایط این سه قلم در صدر کالاهای صادراتی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ قرار گرفتند.
مهمترین کالای صادراتی در بهار
از سوی دیگر روند صادرات کالا به کشور نشان میدهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش صادرات « سایر آنتی سرم ها و مشتقات خونی غیر مذکور در جای دیگر» برابر با ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار دلار ارزیابی و ثبت شده است. براساس دادههای اعلام شده صادرات « روده، بادکنک و شکمبه حیوانات کامل یا قطعه قطعه شده» نیز در این مدت برابر با ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار بوده است.
ششمین کالای صادراتی در این مدت به « سایر پلی استیرن به اشکال ابتدایی قابل انبساط بجز مقاوم در برابر آتش» رسید، ارزش صادرات این کالای صادراتی برابر با ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بوده است. در رده بعدی نیز «چربی ها و روغن های حیوانی یانباتی تغییر یافته شیمیائی غیر مذکور یا در جای دیگر» قرار گرفته و ارزش صادرات این کالای صادراتی برابر با ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ذکر شده است. ارزش صادرات «پسته ها با پوست تازه یا خشک» نیز در این مدت به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار رسید. بررسی روند صادرات نشان میدهد در بهار سال جاری «فروسیلیسیوم دارای بیش از ۵۵درصدولی مساوی یاکمتر از ۸۰درصد وزنی سیلیسیوم» برابر با ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار بوده است و ارزش صادرات «پلی استیرن غیر قابل انبساط مقاوم در برابر ضربه» نیز به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسید.
کشورهای عمده مقصد صادرات
طی سه ماهه نخست سال ،۱۴۰۳ بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۳ میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلار و سهم ۲۶.۳۳ درصد از کل ارزش صادرات، «عراق» با ۳ میلیارد دلار و سهم ۲۲.۴۱ درصد، «امارات متحده عربی» با یک میلیارد و ۸۵۷ میلیون دلار و سهم ۱۳.۷۴ درصد، «ترکیه» با یک میلیارد و ۳۴۴میلیون دلار و سهم ۹.۹۴ درصد و کشور «افغانستان» با ۵۲۴ میلیون دلار و سهم ۳.۸۸ درصد از کل ارزش، صورت گرفته است.