به گزارش اکوایران، «پیشران تورم» یکی از القاب رایج «تورم تولیدکننده» است که نشان میدهد هزینه تولید کالاها در مبدا تولید و پشت درب کارخانه چند درصد تغییر کرده است. علت استفاده از لفظ «پیشران» این است که تورم تولیدکننده، قبل از ورود کالاها به بازار مصرف ایجاد میشود و معمولا افزایش آن با وقفه […]
به گزارش اکوایران، «پیشران تورم» یکی از القاب رایج «تورم تولیدکننده» است که نشان میدهد هزینه تولید کالاها در مبدا تولید و پشت درب کارخانه چند درصد تغییر کرده است. علت استفاده از لفظ «پیشران» این است که تورم تولیدکننده، قبل از ورود کالاها به بازار مصرف ایجاد میشود و معمولا افزایش آن با وقفه زمانی به بازار مصرفکننده نیز منتقل شده و تورم مصرفکننده را افزایش میدهد.
طبق اعلام مرکز آمار، تورم تولیدکننده ماهانه گروه صنعت در خرداد امسال نسبت به اردیبهشت ماه کاهش یافته است. از میان اجزای این گروه، بالاترین تورم تولید ماهانه مربوط به «سایر ماشینآلات و تجهیزات» و کمترین آن مربوط به «تجهیزات برقی» بوده است. این در حالی است که در اردیبهشت ماه، بالاترین تورم تولید ماهانه به «تولید آشامیدنیها» اختصاص داشته است.
اُفت پیشران تورم صنعت به زیر ۳ درصد
طبق گزارش مرکز آمار، تورم تولیدکننده ماهانه گروه صنعت در خرداد امسال به ۲.۶ درصد رسیده است. این نرخ در اردیبهشت ماه ۳.۳ درصد بوده است. به بیان دیگر، در خرداد امسال هزینه تولید اقلام صنعتی در مبدا تولید ۲.۶ درصد نسبت به اردیبهشت افزایش یافته است. مقایسه این نرخ در خرداد با اردیبهشت نشان میدهد که از سرعت افزایش هزینهها کاسته شده است.
از بین زیربخشهای گروه صنعت، بالاترین تورم تولید ماهانه ۸.۳ درصد بوده که در گروه «سایر ماشینآلات و تجهیزات» دیده شده است. این نرخ در اردیبهشت ۳ درصد بوده است. این بخش در حالی رتبه اول را به خود اختصاص داده که این جایگاه در ماه قبل متعلق به «ساخت انواع آشامیدنیها» با نرخ ۱۲.۶ درصدی بوده است. در خرداد امسال، تورم تولید ماهانه آشامیدنیها به کمتر از ۳ درصد رسیده و اُفت شدیدی را تجربه کرده است. اتفاق مشابهی برای «ساخت فرآوردههای توتون و تنباکو» رخ داده است. تورم تولید ماهانه این اقلام از ۱۱.۴ درصد در اردیبهشت به ۱.۷ درصد در خرداد کاهش یافته است.
در سوی دیگر این طیف، «تجهیزات برقی» قرار گرفته که تورم تولید ماهانه آن تنها ۰.۶ درصد بوده است.
به طور کلی، در خرداد امسال تورم تولیدکننده یک بخش بالاتر از ۸ درصد بوده و سایر بخشها تورم تولیدی کمتر از ۵ درصد را تجربه کردهاند؛ تا جایی که در ۱۲ بخش این نرخ کمتر از ۲ درصد برآورد شده است.