به گزارش اکوایران؛ امسال فائو در خصوص سوسک حنایی خرما و قرار گرفتن در زمره چهار عامل تهدید امنیت غذایی هشدار داد. طبق اعلام جهادکشاورزی شهرستان خرمشهر، با توجه به اهمیت آفت مخرب قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما و همچنین گزارش آلودگی از کشور عراق انتقال پاجوش و هر گونه اندام گیاهی از کشور عراق ممنوع است. براساس دستور […]
به گزارش اکوایران؛ امسال فائو در خصوص سوسک حنایی خرما و قرار گرفتن در زمره چهار عامل تهدید امنیت غذایی هشدار داد.
طبق اعلام جهادکشاورزی شهرستان خرمشهر، با توجه به اهمیت آفت مخرب قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما و همچنین گزارش آلودگی از کشور عراق انتقال پاجوش و هر گونه اندام گیاهی از کشور عراق ممنوع است.
براساس دستور اکید سازمان حفظ نباتات کشور ورود هر گونه پاجوش خرما به استانهای غیرآلوده به این آفت از جمله خوزستان حتی در صورت اخذ گواهی بهداشت ممنوع است.
آفت سوسک حنایی خرما علاوه بر آسیبرساندن به درخت خرما میتواند درخت موز، کدوئیان، درخت سیب، نیشکر و مرکبات را نیز آلوده کند. معمولاً خسارت این حشره به سادگی قابل مشاهده نیست و تنها زمانی میتوان متوجه وجود سوسک حنایی خرما شد که برگها پژمرده میشوند و پای درخت میافتند. همچنین این گیاه عاملی برای ایجاد بیماریهای باکتریایی و قارچی نیز است.
به نقل از ایسنا و طبق اعلام جهادکشاورزی مهمترین راه پیشگیری از انتشار این آفت و حفظ قرنطینه آن، عدم انتقال و جابهجایی پاجوش از دیگر مناطق است.
ریشهجوش یا پاجوش به جوانههایی که بر روی ریشههای سالم برخی گیاهان، درختان و درختچهها میروید گفته میشود. روی ریشههای سالم برخی درختها و درختچهها جوانههایی پیدا میشود که از آنها جستههایی به نام ریشهجوش میروید.