تورم خوراکی‌ها در پایان بهار؛ میوه‌ها رکورد زدند - افق اقتصادی

تورم خوراکی‌ها در پایان بهار؛ میوه‌ها رکورد زدند - افق اقتصادی
شنبه, ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-21
کد خبر: 269685 |
تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴ |
58 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود متوسط قیمت کالاهای خوراکی را در خرداد سال جاری اعلام کرد. بر این اساس می‌توان تغییرات قیمت این کالاها را نسبت به اردیبهشت ماه و خردادماه سال گذشته سنجید. بر این اساس بیشترین تورم ماهانه در میان کالاهای خوراکی به مربوط به «پرتقال» و «لیمو […]

تورم خوراکی‌ها در پایان بهار؛ میوه‌ها رکورد زدند

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود متوسط قیمت کالاهای خوراکی را در خرداد سال جاری اعلام کرد. بر این اساس می‌توان تغییرات قیمت این کالاها را نسبت به اردیبهشت ماه و خردادماه سال گذشته سنجید.

بر این اساس بیشترین تورم ماهانه در میان کالاهای خوراکی به مربوط به «پرتقال» و «لیمو ترش» و کمترین تورم ماهانه مربوط به «کدو سبز» و «پیاز» بوده است.

از سوی دیگر تورم نقطه به نقطه این کالاها نشان می‌دهد بیشترین تورم نقطه‌ای در میان کالاهای خوراکی برای «هلو» و «گوشت گوسفند» و کمترین تورم نقطه‌ای برای کالاهای «روغن نباتی جامد» و «روغن مایع» بوده است.

در این گزارش افزایش قیمت در کالاهای خوراکی در خرداد ماه بررسی شده و بیشترین میزان تورم ماهانه و نقطه‌ای در این کالاها را ارزیابی شده است.

افزایش قیمت بیش از ۲۰ درصدی مرکبات در خردادماه

تورم ماهانه کالاهای خوراکی در خردادماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد میانگین قیمت کالاهای خوراکی در خرداد امسال نسبت به اردیبهشت حدود ۴.۳ درصد رشد کرده است. این در حالی است که این افزایش در تمامی کالاهای خوراکی یکسان نبوده و برخی حتی تا بیش از ۳۰ درصد تورم ماهانه را در خرداد ماه تجربه کرده‌اند.

بر این اساس می‌توان گفت دو کالای خوراکی که بیشترین تورم ماهانه را در خردادماه تجربه کرده‌اند عبارتند از «پرتقال» و «لیمو ترش». تورم ماهانه «پرتقال» در خردادماه امسال ۳۲.۵ درصد و تورم ماهانه «لیمو ترش» در این ماه معادل ۲۱.۳ درصد بوده است. به عبارتی در این ماه مرکبات بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت را نسبت به اردیبهشت داشته‌اند.

از سوی دیگر دو محصول «کدو سبز» و «پیاز» کمترین تورم ماهانه را در خردادماه تجربه کرده‌اند. بر این اساس تورم ماهانه «کدو سبز» معادل منفی ۷.۲ درصد و تورم ماهانه «پیاز» در این ماه معادل منفی ۶.۳ درصد بوده است. به عبارتی این دو محصول در خرداد نسبت به اردیبهشت با کاهش قیمت مواجه بوده‌اند.

کاهش قیمت روغن‌ها در خرداد ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲

تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی در خردادماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد میانگین قیمت کالاهای خوراکی در خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته حدود ۲۵.۵ درصد رشد کرده است. این در حالی است که این افزایش در تمامی کالاهای خوراکی یکسان نبوده و تورم نقطه به نقطه در سه کالای اول تا بیش از ۷۰ درصد در خرداد ماه بوده است.

بر این اساس می‌توان گفت دو کالای خوراکی که بیشترین تورم نقطه به نقطه را در خردادماه تجربه کرده‌اند عبارتند از «هلو» و «گوشت گوسفند». تورم نقطه‌ای «هلو» در خردادماه امسال ۹۸.۱ درصد و تورم نقطه‌ای «گوشت گوسفند» در این ماه معادل ۷۲.۸ درصد بوده است. به عبارتی محصول هلو افزایش قیمت دو برابری نسبت به خرداد سال گذشته داشته است.

از سوی دیگر دو محصول «روغن نباتی جامد» و «روغن مایع» کمترین تورم نقطه به نقطه را در خردادماه تجربه کرده‌اند. بر این اساس تورم نقطه‌ای «روغن نباتی جامد» معادل منفی ۱۱.۴ درصد و تورم نقطه‌ای «روغن مایع» در این ماه معادل منفی ۹.۳ درصد بوده است. به عبارتی این دو محصول در خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته با کاهش قیمت مواجه بوده‌اند.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید