به گزارش اکوایران؛ اعمال تحریمهای بانکی و بینالمللی، چالشی بزرگ را پیش روی تجار ایران قرار داد و نقل و انتقال پول به دلیل تحریمها را به امری دشوار و پرهزینه تبدیل و لطمهای جدی به روابط تجاری ایران با سایر کشورها وارد کرد. از سوی دیگر جنگ اوکراین و تشدید تحریمها علیه روسیه، این […]
به گزارش اکوایران؛ اعمال تحریمهای بانکی و بینالمللی، چالشی بزرگ را پیش روی تجار ایران قرار داد و نقل و انتقال پول به دلیل تحریمها را به امری دشوار و پرهزینه تبدیل و لطمهای جدی به روابط تجاری ایران با سایر کشورها وارد کرد.
از سوی دیگر جنگ اوکراین و تشدید تحریمها علیه روسیه، این مشکل را برای این کشور نیز به همراه داشت و روسیه هم به دلیل تحریمهای مشابه، با مشکلاتی در زمینه نقل و انتقال پول روبرو شده است.
در همین راستا، ایران و روسیه طرح مبادله با پول ملی را در دستور کار قرار دادهاند. این طرح به منظور تسهیل تجارت بین دو کشور و کاهش وابستگی به دلار و یورو طراحی شده است.
با اجرای این طرح، مبادلات تجاری بین ایران و روسیه به طور مستقیم با استفاده از پولهای ملی دو کشور (ریال و روبل) انجام خواهد شد. این امر به حذف واسطهها و کاهش هزینههای نقل و انتقال پول کمک خواهد کرد. علاوه بر این، مبادله با پول ملی میتواند به تقویت روابط اقتصادی و سیاسی بین ایران و روسیه نیز منجر شود. حال به گفته محمدرضا فرزین زیرساختهای معاملات توافقی ریال برون مرزی با روسیه فراهم شده است.
فرزین، در میان خبرنگاران اعلام کرد: در نشست دوجانبه با رئیس کل بانک مرکزی روسیه، الزامات اتصال شبکه پرداخت کارتی «میر روسیه» به شبکه شتاب ایران نهایی شده و فاز اول این طرح تا اواخر ماه آینده میلادی برای اتباع ایرانی قابل استفاده خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: در این نشست سند همکاری جدیدی در خصوص اقدامات مشترک آتی به امضای رؤسای کل بانکهای مرکزی دو کشور رسید.
فرزین با اشاره به ظرفیتهای تجاری و اقتصادی ایران و روسیه تاکید کرد: در پایان دیدار دوجانبه با رئیس بانک مرکزی روسیه، قرارداد پیمان پولی دوجانبه به منظور تامین (معاوضه) نقدینگی به پولهای ملی برای تبادلات تجاری امضا شد و به زودی با افتتاح زیرساخت معاملات توافقی ریال برون مرزی (ریال آفشور) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، دستورالعملهای لازم به شبکه بانکی و بازرگانان ابلاغ خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره مناسبات پولی و بانکی ایران و روسیه گفت: در نشست دوجانبه هیات تخصصی دو طرف، ضمن نهایی سازی الزامات اتصال شبکه پرداخت کارتی میر روسیه به شبکه شتاب ایران، این پروژه وارد مرحله عملیاتی گردید که فاز اول آن تا اواخر ماه آینده میلادی (ابتدای شهریور ماه) برای اتباع ایرانی قابل استفاده خواهد بود.
به گفته فرزین، در این مرحله کارتهای بانکی شبکه شتاب ایران در قالب طرح کارت هوشمند همراه بانکی (کهربا) در کلیه خودپردازهای کشور روسیه قابل استفاده خواهد بود و اتباع ایرانی خواهند توانست با کارتهای بانکی خود از خودپردازهای روسیه اسکناس روبل دریافت کنند.
اما در مرحله دوم این اتصال برای بهرهمندی اتباع روسیه در ایران خواهد بود و در مرحله سوم کارتهای شتاب ایران در پذیرندههای فروشگاهی روسیه پردازش خواهد شد.