به گزارش اکوایران؛ براساس دادههای گمرک هر تن کالای ترانزیتی که از خاک ایران عبور میکند، بین ۷۰ تا ۱۰۰ دلار برای کشور درآمدزایی دارد. با توجه به اینکه سالانه بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن کالا از طریق ایران ترانزیت میشود، این امر به معنای کسب درآمدی معادل ۴ تا ۵ میلیارد دلار برای […]
به گزارش اکوایران؛ براساس دادههای گمرک هر تن کالای ترانزیتی که از خاک ایران عبور میکند، بین ۷۰ تا ۱۰۰ دلار برای کشور درآمدزایی دارد. با توجه به اینکه سالانه بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن کالا از طریق ایران ترانزیت میشود، این امر به معنای کسب درآمدی معادل ۴ تا ۵ میلیارد دلار برای کشور است. این پتانسیل عظیم اقتصادی، فرصتی طلایی برای توسعه و پیشرفت ایران را به ارمغان میآورد. با سرمایهگذاری در زیرساختهای حملونقل، اعم از جادهای، ریلی و دریایی میتوان ظرفیت ترانزیتی کشور را به طور قابلتوجهی افزایش داد.
علاوه بر رشد ترانزیت کالا از کشور دادههای گمرک نشان از رشد ۶۱ میلیارد دلاری ایران با کشورهای همسایه حکایت دارد. در این خصوص رییس کل گمرک ایران به این نکته اشاره میکند که اگر تفاهم نامههای امضایی که در بالاترین سطوح امضا شده محقق شود حجم تجارت و بازاری در این حوزه بیش از سه برابر خواهد شد.
محمد رضوانی فر با بیان اینکه نیاز است که متناسب با رشد کشور، زیرساخت بنادر، پایانهها و گمرکات نیز توسعه یابد، اظهار کرد: ترانزیت نسبت در سه ماهه امسال به سال ۱۴۰۲، ۵۵ درصد رشد داشته است. هر تن ترانزیت ۷۰ تا ۱۰۰ دلار برای کشور سودآوری دارد. حداقل سالی ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن کالا از ایران ترانزیت میشود که درآمد حداقلی ۴ تا ۵ میلیارد دلاری را نصیب کشور میکند. این عرصه تنها با توسعه زیرساختهای داخلی میسر است.
وی افزود: کمتر کشوری در جهان مرز مشترک آبی و خاکی با ۱۵ کشور دارد. حجم تجارت ما با کشورهای همسایه از ۶۱ میلیارد دلار عبور کرده است و اگر تفاهم نامههای امضایی که در بالاترین سطوح امضا شده محقق شود حجم تجارت و بازاری در این حوزه بیش از سه برابر خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: حمایت از تولیدکنندگان، شرکتهای صادرکننده و شرکتهای دانش بنیان داخلی بسیار مهم است. سال گذشته صادرات شرکتهای دانش بنیان به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید. جالب اینکه تولیدات این شرکتها دارای ارزش افزوده بسیار بالاتری نسبت به بسیاری از ردههای صادراتی است.
رضوانی فر یادآور شد: شرکتهای دانش بنیان ایران بازار بزرگی در ترکیه و خلیج فارس پیدا کردهاند. رفتن و حضور و برند شدن شرکتهای دانش بنیان ایرانی در کشورهای دیگر بسیار مهم است.