به گزارش اکوایران: ارزیابیها نشان میدهد از ابتدای سال جاری تا ۸ تیرماه برای «کالاهای اساسی» ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار،برای «کالاهای تجاری و بازرگانی» مبلغ ۹ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار و برای «خدمات» ۳۴۵ میلیون دلار و برای «واردات در مقابل صادرات ۳ میلیارد ۲۲۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت. گزارش […]
به گزارش اکوایران: ارزیابیها نشان میدهد از ابتدای سال جاری تا ۸ تیرماه برای «کالاهای اساسی» ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار،برای «کالاهای تجاری و بازرگانی» مبلغ ۹ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار و برای «خدمات» ۳۴۵ میلیون دلار و برای «واردات در مقابل صادرات ۳ میلیارد ۲۲۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل «گندم»، «دانههای روغنی» و «نهادههای دامی» ۳ میلیارد و ۲۵۴ میلیون دلار، برای «دارو»، «مواد اولیه دارویی» و «تجهیزات پزشکی» ۷۲۱ میلیون دلار و در مجموع ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان با هدف حمایت از مصرف کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر پرداخت شده است.
سهم صنایع از دریافت ارز
همچنین تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» در بازه زمانی مورد بررسی معادل یک میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل یک میلیارد و ۴۶۸ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۶۵۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۸۰۳ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۴۳۸ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروههای صنایع همچنین به ترتیب ۷۴۰، ۱۵۵، ۶۰۸، ۶۱۴ و ۲۹ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۸ تیرماه سال جاری دریافت کردهاند.
علاوه بر این گروه ها، ۵ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۷۴ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
از سوی دیگر در این گزارش به این نکته اشاره شده که میانگین موزون نرخ ارز یک ماهه منتهی به ۹ تیر، ۳۹ هزار و ۷۲ تومان برای دلار، ۴۱ هزار و ۸۵۰ تومان برای یورو، ۱۰ هزار و ۶۳۹ تومان برای درهم و ۵ هزار و ۳۷۶ تومان برای یوآن، ۴۳۹ تومان برای روبل و ۱هزار و ۱۹۱ تومان برای لیر محاسبه شده است.