گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) امروز (جمعه) اعلام کرد که ایران همچنان در فهرست سیاه پولشویی این گروه باقی خواهد ماند. به گزارش ایلنا، این نهاد همچنین از کشورها خواست تا اقدامهای لازم علیه ایران که کنوانسیونهای پالرمو و تأمین مالی تروریسم را تصویب نکرده است، اعمال کنند. گروه ویژه اقدام مالی اوایل اسفند ماه گذشته […]
گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) امروز (جمعه) اعلام کرد که ایران همچنان در فهرست سیاه پولشویی این گروه باقی خواهد ماند.
به گزارش ایلنا، این نهاد همچنین از کشورها خواست تا اقدامهای لازم علیه ایران که کنوانسیونهای پالرمو و تأمین مالی تروریسم را تصویب نکرده است، اعمال کنند.
گروه ویژه اقدام مالی اوایل اسفند ماه گذشته نیز در بیانیهای اعلام کرده بود که از فوریه ۲۰۲۰، با توجه به همهگیری کووید، روند بررسی وضعیت ایران و کره شمالی را متوقف کرده است و این دو کشور همچنان در فهرست سیاه قرار دارند.
در ادامه این گزارش آمده بود که ایران در ژانویه ۲۰۲۴ در گزارش خود هیچ تغییر اساسی در «برنامه اقدام» ارائه نکرده است.
این نهاد همچنین اعلام کرد که امارات متحده عربی را از فهرست خاکستری خود خارج کرده است.
اوایل بهمن سال گذشته بود که احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، به دنبال خروج ایران از ذیل توصیه بند هفت FATF اظهار کرده بود، به دنبال نامه اعتراضی ایران و موافقت FATF با درخواست ایران برای رفع برخی محدودیتهای مالی، ایران از ذیل توصیه شماره ۷ خارج شد و این امر به همه کشورها ایمیل و ارسال شده است.
وزیر اقتصاد در خصوص اقدام گروه FATF گفته بود، گروه ویژه دو دسته اقدام علیه ایران انجام داده که یکی لیست سیاه بود که همچنان ادامه دارد. اقدام دوم هم متکی بر قطعنامههای تحریمی علیه ایران بود که در قالب توصیههای موسوم به بند ۷ انجام میشد و به کشورهای عضو درباره اموال و داراییهای ایران توصیههایی میشد.
به گفته خاندوزی، از مهر ۱۴۰۲ با خاتمه یافتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل باید این توصیههای گروه FATF علیه ایران هم به پایان میرسید، اما توصیههای این گروه در آبان ماه نشان داد که این گروه همچنان محدودیتها علیه ایران را حفظ کرده است و ما اعتراض کردیم.