پیشران تورم صنعت در نیمه بهار به کجا رسید؟ - افق اقتصادی

پیشران تورم صنعت در نیمه بهار به کجا رسید؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۱ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-22
کد خبر: 260903 |
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳ |
68 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، تورم تولیدکننده شاخصی است که معمولا از آن به عنوان پیش‌نگر تورم مصرف‌کننده استفاده می‌شود. علت این مسئله در آن است که این تورم،‌ به افزایش قیمت کالاها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به بازار می‌پردازد و از این کانال می‌تواند به تورم مصرف‌کننده و خانوارها جهت بدهد. این شاخص […]

پیشران تورم صنعت در نیمه بهار به کجا رسید؟

به گزارش اکوایران، تورم تولیدکننده شاخصی است که معمولا از آن به عنوان پیش‌نگر تورم مصرف‌کننده استفاده می‌شود. علت این مسئله در آن است که این تورم،‌ به افزایش قیمت کالاها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به بازار می‌پردازد و از این کانال می‌تواند به تورم مصرف‌کننده و خانوارها جهت بدهد. این شاخص برای بخش‌های اصلی اقتصاد اعلام می‌شود. مرکز آمار اخیرا تورم تولیدکننده گروه صنعت را برای اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، تورم تولیدکننده ماهانه گروه صنعت نسبت به فروردین ماه کاهش یافته است. نرخ سالانه این شاخص نیز با اُفت جزئی همراه بوده است. با این حال، تورم تولیدکننده نقطه به نقطه رفتار متفاوتی در پیش گرفته و نسبت به فروردین ماه افزایش یافته است.

ساخت «آشامیدنی‌ها»، تورمی‌ترین فعالیت صنعتی اردیبهشت

تورم تولیدکننده ماهانه گروه صنعت از ۴.۳ درصد در فروردین ماه به ۳.۳ درصد در اردیبهشت رسیده و کاهش یافته است. از میان اجزای این گروه، بالاترین تورم تولید ماهانه ۱۲.۶ درصد بوده که مربوط به «ساخت انواع آشامیدنی‌ها» می‌شود.

در مقابل، تولید «کُک و فرآورده‌های پالایش نفت» کمترین تورم ماهانه را تجربه کرده‌اند. به بیان دیگر، هزینه تولید این محصولات در اردیبهشت نسبت به فروردین با سرعت کمتری افزایش یافته است. دو گروه کالایی من جمله «ساخت تجهیزات حمل‌ونقل» و «ساخت فلزات پایه» نیز با تورم تولید منفی همراه بوده‌اند که نشان‌دهنده ارزان‌تر شدن هزینه تولید آن‌ها در این یک ماه است.

افزایش تورم نقطه به نقطه تولیدات صنعتی

تورم تولیدکننده نقطه به نقطه نشان می‌دهد که هزینه تولید محصولات صنعتی در اردیبهشت امسال چند درصد نسبت به اردیبهشت سال قبل تغییر کرده است. این نسبت در فروردین ۱۹ درصد بوده اما در اردیبهشت به ۲۲.۹ درصد رسیده است. بنابراین تورم نقطه‌ای تولید محصولات صنعتی افزایش یافته است. از میان زیربخش‌های گروه صنعت، بالاترین تورم تولید نقطه‌ای مربوط به «ساخت انواع آشامیدنی‌ها» و پایین‌ترین آن مربوط به «ساخت محصولات کاغذی» بوده است.

تورم تولید سالانه نیز از ۲۹.۲ درصد در فروردین به ۲۸.۹ درصد در اردیبهشت کاهش یافته است. بالاترین تورم تولید سالانه ۶۰.۳ درصد بوده که مربوط به «ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات طبقه‌بندی‌نشده در جای دیگر» بوده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید