به گزارش اکوایران، در دهههای گذشته حضور زنان در مراکز آموزش عالی از رشد چشمگیری برخوردار بوده و به رشد شاخصهای توسعه به خصوص در حوزه آموزش منجر شده است. همراه با رشد تصاعدی زنان دارای تحصیلات عالی، نیاز به فضایی جهت حضور این گروه از افراد در بازار کار و استفاده از سرمایه انسانی […]
به گزارش اکوایران، در دهههای گذشته حضور زنان در مراکز آموزش عالی از رشد چشمگیری برخوردار بوده و به رشد شاخصهای توسعه به خصوص در حوزه آموزش منجر شده است. همراه با رشد تصاعدی زنان دارای تحصیلات عالی، نیاز به فضایی جهت حضور این گروه از افراد در بازار کار و استفاده از سرمایه انسانی موجود نیز افزایش پیدا کرده است.
بدین ترتیب میتوان گفت یکی از چالشهای اساسی در نظامهای اقتصادی سراسر کشورهای جهان، ایجاد اشتغال متناسب با تخصص و رشته های تحصیلی برای بانوان دانش آموخته آموزش عالی است. اما ضرورت پیگیری این سیاستها در کدام کشورها بیشتر بوده و بانوان دارای مدرک تحصیلی دکتری، در کدامیک از مناطق جهان شمار بیشتری از افراد را به خود اختصاص دادهاند؟
آمریکا، صدرنشین بانوان دکتری خوانده در سن کار در سال ۲۰۲۲
بررسی دادههای منتشر شده توسط سازمان جهانی نیروی کار نشان میدهد که در آمریکا در سال ۲۰۲۲، جمعیت بانوان در سن کار دارای مدرک تحصیلی دکتری به ۲ میلیون و ۱۶۷ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است. از این تعداد ۹ درصد تابعه خارجی بوده و باقی آنها در دسته شهروندان آمریکایی قرار داشته اند.
جایگاه دوم این رده بندی نیز به آلمان رسیده است. در آلمان در همان بازه زمانی مجموعا ۴۱۱ هزار و ۱۰۰ نفر از بانوان مدرک دکتری داشته و ۱۱.۸ درصد آنها تابعه خارجی این کشور اعلام شده اند. بدین ترتیب می توان دریافت که اختلاف شمار زنان تحصیل کرده آمریکا نسبت به کشورهای دیگر بسیار قابل توجه بوده است.
در مقام سوم این رتبه بندی نیز فرانسه با ۱۶۸ هزار و ۵۰۰ بانوی دارای مدرک دکتری که ۱۵ سال و بیشتر داشته اند، قرار گرفته است. البته باید توجه داشت که نزدیک به ۱۳ درصد از این افراد شهروند فرانسوی نبوده اند.
ایران، هفتمین کشور دارای بانوان تحصیلکرده در جهان
در سال ۲۰۲۲، در کشور ایران مجموعا ۸۰ هزار و ۸۰۰ نفر از زنان در سن کار دارای مدرک دکتری بوده اند. بدین ترتیب ایران در رده ۷ام بیشترین شمار بانوان دکتری خوانده در سن کار در جهان قرار گرفته است. در آخرین داده های منتشر شده توسط سازمان جهانی نیروی کار اعلام نشده که چند درصد از این زنان ایرانی بوده و چه تعداد از آنها از شهروندان تابعه محسوب شدهاند. بررسیها همچنین حاکی از آن است که شمار زنان دارای مدرک تحصیلی دکتری در ۳۶ کشور جهان کمتر از ایران اعلام شده است.