تصویر گران‌ترین و ارزان‌ترین خوراکی‌ در اردیبهشت ۱۴۰۳ - افق اقتصادی

تصویر گران‌ترین و ارزان‌ترین خوراکی‌ در اردیبهشت 1403 - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 255208 |
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۴:۳۳ |
112 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مرکز آمار متوسط قیمت بیش از ۵۰ قلم خوراکی منتخب در مناطق شهری برای اردیبهشت ۱۴۰۳ را اعلام کرده است. بر اساس این گزارش، سه مورد از گران‌ترین اقلام خوراکی در این ماه «پسته»، «گوشت گوسفند» و «مغز بادام درختی» بوده است. در مقابل، سه مورد از ارزان‌ترین خوراکی‌ها در این مناطق […]

تصویر گران‌ترین و ارزان‌ترین خوراکی‌ در اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش اکوایران، مرکز آمار متوسط قیمت بیش از ۵۰ قلم خوراکی منتخب در مناطق شهری برای اردیبهشت ۱۴۰۳ را اعلام کرده است. بر اساس این گزارش، سه مورد از گران‌ترین اقلام خوراکی در این ماه «پسته»، «گوشت گوسفند» و «مغز بادام درختی» بوده است. در مقابل، سه مورد از ارزان‌ترین خوراکی‌ها در این مناطق «هندوانه»، «هویج فرنگی» و «ماکارونی» بوده است.

این قیمت‌ها هم نسبت به ماه گذشته و هم نسبت به اردیبهشت سال قبل تغییر کرده‌ است. بررسی رشد ماهانه قیمت این اقلام نشان می‌دهد که شدیدترین رشد ماهانه مربوط به «رشته آش» و «گوجه فرنگی» بوده است. در مقابل، ۹ کالا نسبت به ماه قبل ارزان‌تر شده‌اند و شدیدترین اُفت قیمت نیز برای «هندوانه» رخ داده است.

مانند ماه‌های گذشته، بالاترین رشد نقطه به نقطه قیمت که تغییرات این شاخص در اردیبهشت امسال نسبت به اردیبهشت سال قبل را نشان می‌دهد، به «کنسرو ماهی تن» تعلق دارد. از میان تمام اقلام بررسی شده، تنها قیمت ۵ کالای خوراکی نسبت به اردیبهشت سال قبل کاهش یافته است.

تصویری از سفره خوراکی خانوارها در اردیبهشت ۱۴۰۳

مرکز آمار به صورت ماهانه متوسط قیمت بیش از ۵۰ خوراکی منتخب در مناطق شهری را اعلام می‌کند. این گزارش اخیرا برای اردیبهشت ۱۴۰۳ به روزرسانی شده است. طبق ارقام جدید، گران‌ترین خوراکی مناطق شهری در اردیبهشت ماه، «پسته» بوده که قیمت هرکیلوگرم از آن به ۷۷۲ هزار تومان رسیده است. در رتبه بعدی، «گوشت گوسفند» قرار گرفته که متوسط قیمت آن در مناطق شهری برابر با ۶۱۸ هزار تومان بوده است. «مغز بادام درختی»، «مغز گردو» و «گوشت گاو یا گوساله» نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و به ترتیب از ۶۱۸ هزار تومان تا ۵۵۴ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم قیمت خورده‌اند.

در میان ۱۴ کالا با بیش‌ترین قیمت در این ماه، نام «لوبیا قرمز» و «لوبیا چیتی» نیز به چشم می‌خورد که از اقلام اصلی خوراک ایرانیان است. قیمت هر کیلو از این حبوبات در اردیبهشت ماه به ترتیب به ۱۰۱ هزار تومان و ۱۰۷ هزار تومان رسیده است.

در میان ۱۴ خوراکی با قیمت بالاتر از سایر خوراکی‌ها، نام «شیر خشک» نیز به چشم می‌خورد که قیمت هر ۴۵۰ گرم از آن به ۱۰۹ هزار تومان رسیده است.

در مقابل، ۱۴ کالا نیز با کمترین قیمت معرفی شده‌اند که از میان آن‌ها، «هندوانه» از همه ارزان‌تر بوده است. قیمت هر کیلوگرم از این میوه تابستانی در اردیبهشت ماه به ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.

فراز و فرود ماهانه قیمت خوراکی‌ها در اردیبهشت

از بین بیش از ۵۰ کالای خوراکی بررسی شده، ۱۰ کالا با بیش‌ترین و کمترین افزایش قیمت انتخاب و تغییرات ماهانه آن‌ها بررسی شده است.

در اردیبهشت امسال بالاترین رشد ماهانه قیمت مربوط به «رشته آش» بوده است. قیمت هر نیم‌کیلو از این خوراکی ۱۵ درصد نسبت به فروردین ماه افزایش یافته و به ۳۷ هزار تومان رسیده است. «گوجه فرنگی» نیز شاهد رشد قیمت ۱۴.۷ درصدی نسبت به فروردین ماه بوده است. «سیب‌زمینی» و «هویج فرنگی» نیز در رتبه سوم و چهارم قرار گرفته‌اند و به ترتیب ۱۳.۶ درصد و ۱۲.۱ درصد در طول یک ماه شاهد افزایش قیمت بوده‌اند.

در سوی دیگر این طیف، ۱۰ کالا با کمترین رشد قیمت قرار گرفته‌ است. نکته جالب توجه این است که ۹ مورد از این اقلام نه تنها نسبت به ماه قبل رشد قیمت را تجربه نکرده‌اند بلکه ارزان‌تر نیز شده‌اند.

شدیدترین کاهش قیمت ۲۱.۹ درصد بوده و مربوط به هندوانه می‌شود. به نظر می‌رسد علت این اُفت قیمت، افزایش عرضه این محصول و خروج از حالت «عرضه نوبرانه»‌ باشد. «خیار» نیز شاهد اُفت قیمت ۷.۷ درصدی بوده است. «تخم‌مرغ ماشینی» که معمولا با افزایش قیمت همراه بوده، در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ۵.۴ درصد ارزان‌تر شده است.

تغییرات نقطه به نقطه قیمت خوراکی‌ها

در گزارش مرکز آمار، تغییر قیمت‌ها نه تنها نسبت به ماه قبل، بلکه نسبت به مدت مشابه در سال قبل نیز بررسی شده است.

بررسی ۱۰ کالا با بیش‌ترین رشد نقطه به نقطه نشان می‌دهد که بالاترین سطح رشد ۹۰.۶ درصد و مربوط به «کنسرو ماهی تن» بوده است. «کشمش پلویی» نیز با رشد ۶۷ درصدی قیمت همراه بوده است. «شیر خشک» نیز همچنان در گروه بالاترین رشد‌های نقطه‌ای قرار دارد و در اردیبهشت ماه نرخ افزایش قیمت آن به ۶۵.۷ درصد رسیده است.

در سوی دیگر این طیف، ۱۰ کالا قرار گرفته‌اند که افزایش قیمت آن‌ها نسبت به مدت مشابه در سال قبل خفیف‌تر بوده و حتی با کاهش قیمت نیز همراه بوده است. برای مثال، برنج ایرانی درجه یک با ۴.۷ درصد کاهش قیمت مواجه شده است. روغن نباتی جامد نیز پذیرای اُفت قیمت ۱۱.۷ درصدی بوده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید