به گزارش اکوایران، مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، در نامهای به معاونان وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بند سوم مصوبه هفتادمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه در تاریخ ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ معتبر بوده و وزارت صنعت، معدن و تجارت […]
به گزارش اکوایران، مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، در نامهای به معاونان وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بند سوم مصوبه هفتادمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه در تاریخ ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ معتبر بوده و وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست حذف برخی کالاها از لیست کالاهای ممنوعه را جهت تصویب به شورای مذکور ارسال کرده، اعلام کرده که ممنوعیت ثبت سفارش و واردات برخی کالاهای گروه ۴ در لیست پیوست که در پیشنهاد ارائه شده وزارت متبوع به عنوان کالای ممنوعه اعلام نشدهاند لغو میشود.
براین اساس ممنوعیت واردات کالاهایی از جمله مغز مداد آرایشی، لباس اسکی به صورت دست، کفش مخصوص دوچرخه سواری دارای قفل برای چفت روی پدال، پیچگوشتی با تستر ولتاژ (فازمتر)، چکش و پتک، موتورهای چهار چرخ و سهچرخ برای حرکت در خارج جاده (همه جا رو ATV)، کامیون مخصوص حمل بتون، اسکوتر برقی، دوچرخه برقی، موتورسیکلت برقی، عینک آفتابی و برخی آلات موسیقی از جمله پیانو، آلات موسیقی ضربی و غیره، ادوات برای بازی بولینگ و توپ گلف لغو شده است.
آنطور که ایسنا در این مورد نوشته، از سال ۱۳۹۶ با خروج آمریکا از برجام، کاهش فروش نفت و در نتیجه کاهش منابع ارزی، دولت مجبور به مدیریت منابع و در این راستا واردات بسیاری از کالاهای لوکس ممنوع شد. سیاست دیگری که در همین راستا در دستور کار قرار گرفت، تعمیق ساخت داخل بود.
در همین راستا سال ۱۳۹۸ قانون ممنوعیت ورود کالا به کشور با امکان تولید داخل به تصویب رسید که البته نقدهایی هم به آن وارد شد؛ چراکه در مواردی فساد و قاچاق را افزایش داده است. اما در مقابل گروهی از تولیدکنندگان از این ممنوعیتها حمایت میکنند و معتقدند با توجه به اینکه تولیدکنندگان شرایط یکسانی برای رقابت با خارجیها ندارند، باید از آنها حمایت شود.