صادرات صنایع غذایی ایران در سال ۲۰۲۳؛ سهم اندک در بازار جهانی - افق اقتصادی

صادرات صنایع غذایی ایران در سال 2023؛ سهم اندک در بازار جهانی - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 243703 |
تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷ |
127 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ سهم اندک ایران از صادرات صنایع غذایی در دنیا در حالی که رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به آمار و ارقام موجود به این نکته اشاره می‌‌کند که میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار اعلام شده که این رقم نسبت به سال […]

صادرات صنایع غذایی ایران در سال ۲۰۲۳؛ سهم اندک در بازار جهانی

به گزارش اکوایران؛ سهم اندک ایران از صادرات صنایع غذایی در دنیا در حالی که رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به آمار و ارقام موجود به این نکته اشاره می‌‌کند که میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار اعلام شده که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

ابوالحسن خلیلی با بیان اینکه صنایع غذایی سهم ۳.۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم ۱۸ درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش‌افزوده بخش صنعت حدود ۱۱ درصد و سهم صادرات آن نیز ۳.۷ درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر ۸ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و تولید ۴۰ میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال هستند.

با توجه به گزارش اتاق بازرگانی ایران، این سوال مطرح می‌شود که عمده اقلام صادراتی ایران شامل چه کالاهایی می‌شود؟ به گفته رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، اقلام عمده صادراتی در جهان عبارتند از محصولات لبنی، شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها، گوشت و فرآورده‌های گوشتی که شرکت‌های ایرانی به ویژه در قالب برند حلال که متقاضیان فراوانی در کشورهای مسلمان و غیرمسلمان دارد، می‌توانند از فرصت‌های موجود بهره ببرند و حجم صادرات صنایع غذایی را افزایش دهند.

خلیلی معتقد است، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی، وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری در مقایسه با سایر بخش‌های صنعتی و انحصار تولید در برخی محصولات از جمله مزایای این صنعت است که با تکیه بر آنها باید زمینه تولید و صادرات آسان‌تر را برای آن مهیا کرد.

خلیلی در ادامه به مهم‌ترین چالش‌های صنعت غذای ایران اشاره کرد. به باور او فعالان صنایع غذایی ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات عدیده در تأمین مواد اولیه بسته‌بندی، افزایش قیمت تمام شده باتوجه به تصمیمات ارزی در داخل کشور، دخالت دولت در قیمت‌گذاری، شناسنامه‌دار نبودن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اعمال محدودیت‌های مقطعی در حوزه صادرات، مواجه هستند.

او همچنین کمبود نقدینگی برای اصلاح زیرساخت‌ها و خرید دستگاه‌های بسته‌بندی جدید را به عنوان یک چالش جدی مطرح کرد: افزود: زمان طولانی چرخش سرمایه به دلیل فصلی بودن محصولات کشاورزی و پایین آمدن کیفیت مواد غذایی به دلیل شرایط نامناسب حمل و نگهداری در روند صادرات، معضل دیگری است که همچنان نتوانستیم برای حل آن، اقدامی کنیم.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید