به گزارش اکوایران، شاخص ترجیحی فدرال رزرو برای تورم بنیادین در ماه مارس با افزایش مواجه شد، بهطوری که گمانه زنیها از پایداری فشارهای قیمتی را تقویت کرد که میتواند کاهش نرخهای بهره را به تعویق بیندازد. براساس دادههای منتشر شده روز جمعه “شاخص قیمت هزینه مصرف شخصی هسته” (PCE) در ماه مارس ۰.۳ درصد […]
به گزارش اکوایران، شاخص ترجیحی فدرال رزرو برای تورم بنیادین در ماه مارس با افزایش مواجه شد، بهطوری که گمانه زنیها از پایداری فشارهای قیمتی را تقویت کرد که میتواند کاهش نرخهای بهره را به تعویق بیندازد.
براساس دادههای منتشر شده روز جمعه “شاخص قیمت هزینه مصرف شخصی هسته” (PCE) در ماه مارس ۰.۳ درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشته است، و رشد آن نسبت به سال گذشته به ۲.۸ درصد رسیده است.
“شاخص قیمت هزینه مصرف شخصی کل” نیز نسبت به ماه قبل ۰.۳ درصد افزایش داشته است، بهطوری که تورم کل سالانه به ۲.۷ درصد رسیده است.
افزایش تورم در سه ماهه اول سال، به همراه “ادامه هزینه کرد مصرف کنندگان” احتمالا سیاستگذاران فدرال رزرو را متقاعد خواهد کرد تا اواخر سال از کاهش نرخهای بهره خودداری کنند. انتظار میرود هفته آینده مقامات فدرال رزرو نرخ بهره را در بالاترین حد خود در طول دو دهه گذشته حفظ کنند.
واکنش بیشتر معامله گران به این اخبار مثبت بوده است، چراکه سرمایه گذاران پس از انتشار دادههای فصلی، از دادههای تورم ماهانه خطی رها شدند.
بانکداران مرکزی توجه بسیاری به “تورم خدمات” دارند که گرایش بیشتری به چسبندگی دارد. این معیار ۰.۴ درصد نسبت به ماه قبل افزبایش داشته است.
علت اصلی که خانوارهای آمریکایی هنوز باوجود بالا بودن نرخهای بهره و قیمتها ترمز خرید را نکشیدهاند، بازار کار قوی این کشور است. قوی بودن بازار کار، مصرف را افزایش داده است و به تورم دامن زده است؛ نتیجهای که خبر بدی برای کمپین جو بایدن در زمانی است که نظرسنجیها یکی پس از دیگری نشان میدهند که آمریکاییها از اقتصاد ناراضی هستند.
براساس نتایج یک نظرسنجی که توسط دانشگاه میشیگان انجام شده است، “اعتماد مصرف کنندگان آمریکایی” در ماه جاری به دنبال دیدگاههای منفی نسبت به مسائل مالی شخصی و اقتصاد کشور افت کرده است.
مخارج کالایی
هزینه کالاها ماه گذشته ۱.۱ درصد افزایش داشته است که نشان دهنده هزینه کرد قوی روی کالاهای بادوام از سوی مردم است. هزینه خدمات نیز با افزایش روبرو بوده است.
تقاضا برای نیروی کار نیز همچنان در شرایط خوبی قرار دارد، بهطوری که به افزایش دستمزدها کمک میکند. درآمدهای کل ۰.۵ درصد افزایش داشته است، چراکه حقوق و دستمزدها برای دومین ماه متوالی افزایش داشتهاند. با اینحال، نرخ پس انداز ۳.۲ درصد در آمریکا کاهش داشته است که کمترین میزان از اکتبر ۲۰۲۲ محسوب میشود.
با نگاهی به آینده، مقامات بانک مرکزی همچنان امیدوارند بتوانند بدون شکستن اقتصاد نرخ تورم را به هدف ۲ درصدی برسانند.
با اینهمه، گزارشی از کاهش رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول سال در روز پنج شنبه، تاب آوری تقاضای مصرف کنندگان آمریکایی و مخارج کسبوکارها را پنهان میکند.