به گزارش اکوایران؛ بر اساس این بخشنامه، واحدهای معدنی شامل بهرهبرداران و پیمانکاران معادن که شرایط و ضوابط تعیین شده را رعایت کنند، میتوانند از مزایای این بخشنامه برای تأمین ماشین آلات معدنی مورد نیاز خود بهرهمند شوند. وزارت صنعت، معدن و تجارت در این دستورالعمل به این نکته اشاره کرده که «کلیه دارندگان مجوز […]
به گزارش اکوایران؛ بر اساس این بخشنامه، واحدهای معدنی شامل بهرهبرداران و پیمانکاران معادن که شرایط و ضوابط تعیین شده را رعایت کنند، میتوانند از مزایای این بخشنامه برای تأمین ماشین آلات معدنی مورد نیاز خود بهرهمند شوند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در این دستورالعمل به این نکته اشاره کرده که «کلیه دارندگان مجوز عملیات معدنکاری اعم از دارندگان پروانه بهره برداری اکتشاف، واحدهای فرآوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت مشمول این بخشنامه میشوند».
براساس جدول منتشر شده در این بخشنامه متقاضیان می توانند نسبت به واردات ماشین آلات شامل «دامپتراک با وزن بارگیری بالاتر از ۵۰ تن»، «تراک معدنی با وزن بارگیری بالاتر از ۷۰ تن» «لودر با توان موتور بالاتر از ۳۱۰ اسب بخار یا وزن کل بالاتر از ۳۰ تن»، «بیل هیدرولیکی با وزن کل بالای ۴۰ تن یا توان موتور بالاتر از ۳۵۰ اسب بخار»، «بلدوزر با توان موتور بالاتر از ۳۲۰ اسب بخار»، «گریدر با وزن کل بالاتر از ۲۰ تن» و «ماشین آلات مورد نیاز عملیات معدنی زیرزمینی» اقدام کنند.
شروط وزارت صمت برای واردات
با توجه به این شرایط این سوال مطرح میشود که دارندگان پروانهبهرهبرداری برای واردات ماشینآلات دست دوم باید چه شروطی داشته باشند؟ براساس این دستورالعمل دارندگان پروانه بهرهبرداری مشروط به اینکه نسبت به تعیین تکلیف بدهی حقوق دولتی خود اقدام کرده باشند و در فرآیند سلب صلاحیت از پروانه بهره برداری نباشند و همچنین وفق ماده (۴۵) آئین نامه اجرایی قانون معادن، بیش از ۱۸ ماه از اعتبار پروانه بهره برداری آنها باقی مانده یا در موعد مقرر نسبت به انجام فرآیند تمدید اقدام کرده باشند، میتوانند از این دستورالعمل بهره ببرند.
از سوی دیگر بر اساس مفاد این بخشنامه مشمول تامین ماشین آلات ذیل آئین نامه اجرایی قانون معادن هستند. در خصوص دارندگان پروانه اکتشاف، واحدهای فرآوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت و دارندگان پروانههای بهره برداری با اعتبار اولیه زمانی کمتر از ضوابط تمدید ذیل ماده ۴۵ آئین نامه اجرایی قانون معادن معتبر بودن پروانه (یا مجوز صادر شده) و فعال بودن واحد ملاک عمل است.
در این دستورالعمل تبصرههایی نیز در نظر گرفته شده که براساس تبصره یک آن پیمانکاران طرف قرارداد با دارندگان پروانههای بهره برداری و اکتشاف مشروط به رعایت موارد فوق و ثبت اطلاعات پیمانکار توسط دارنده پروانه در سامانه کاداستر میتوانند با معرفی دارنده، پروانه نسبت به اخذ مجوز واردات ماشین آلات اقدام کنند.
از سوی دیگر براساس تبصره دوم، شرکتهای دارای شبکه خدمات پس از فروش مشروط به تأیید توسط معاونت تخصصی صنعت، معدن و تجارت در صورت انعقاد قرارداد تأمین ماشین آلات و ارائه خدمات پس از فروش با دارندگان شرایط ماده یک میتوانند با معرفی دارنده پروانه نسبت به اخذ مجوز واردات ماشین آلات اقدام کنند.