احتمال افزایش ۲۵ درصدی بودجه طرح امنیت غذایی/ چه کسانی شامل این طرح می‌شوند؟ - افق اقتصادی

احتمال افزایش ۲۵ درصدی بودجه طرح امنیت غذایی/ چه کسانی شامل این طرح می‌شوند؟ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 233980 |
تاریخ انتشار : ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۷:۴۵ |
112 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، طرح امنیت غذایی، طرحی است که در آذر ماه ۱۴۰۲ ایجاد و هدف خود را «کودکان نیازمند تغذیه مضاعف» اعلام کرده است. طبق گفته معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار، یک میلیون تومان برای خانواده‌های با چنین کودکی واریز می‌شود که به دهک‌های اول تا پنجم اقتصادی تعلق داشته باشند. اگر جایگاه خانواده […]

احتمال افزایش ۲۵ درصدی بودجه طرح امنیت غذایی/ چه کسانی شامل این طرح می‌شوند؟

به گزارش اکوایران، طرح امنیت غذایی، طرحی است که در آذر ماه ۱۴۰۲ ایجاد و هدف خود را «کودکان نیازمند تغذیه مضاعف» اعلام کرده است. طبق گفته معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار، یک میلیون تومان برای خانواده‌های با چنین کودکی واریز می‌شود که به دهک‌های اول تا پنجم اقتصادی تعلق داشته باشند. اگر جایگاه خانواده دهک ششم و هفتم باشد مبلغ واریزی ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود.

بر اساس آخرین آماری که احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اعلام کرده است، ۱۳۵ هزار کودک در کشور تحت پوشش این طرح قرار داشتند. در دور دوم اجرای این طرح نیز کد ملی‌ها جمع‌آوری شده و در اختیار وزارت رفاه قرار می‌گیرد.

همچنین بنابه اعلام اسماعیل‌زاده، سازمان برنامه و بودجه این وعده را داده است که بودجه طرح امنیت غذایی نسبت به سال گذشته، حدود ۲۵ درصد افزایش یابد تا کودکان بیشتری تحت پوشش قرار گیرند.

خبر مرتبط

نمودار روز: جایگاه نهم ایران در تورم مواد غذایی جهان

اکو ایران: براساس گزارش بانک جهانی و با استناد به آمارهای صندوق بین‌المللی پول، در دسامبر ۲۰۲۳ ایران نهمین کشور جهان به لحاظ تورم مواد غذایی است.

طرح امنیت غذایی چیست؟

این طرح توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با کمک کمیته امداد انجام شد. در این طرح کودکان زیر پنج سالی که درگیر اختلال رشد بودند، به کمیته امداد معرفی می‌شدند و پس از ارزیابی اقتصادی و ارزیابی رشد آن‌ها، افرادی که در دهک‌های پایین اقتصادی جامعه قرار داشتند، از سوی کمیته امداد برای خرید اقلام غذایی کمک مالی دریافت می‌کردند.

وی به برخی اشکالات در اجرای این برنامه از جمله ناکافی بودن مبلغ حمایتی و همچنین عدم کنترل بر این موضوع که آن مبلغ برای خریداری اقلام مورد نیاز کودک صرف می‌شود یا خیر، اشاره کرد و افزود: بر همین اساس نیز با همکاری سازمان برنامه وبودجه، وزارت بهداشت و وزارت رفاه طی سال گذشته، طرح جدید امنیت غذایی کودکان اجرایی شد که خوشبختانه تاکنون نیزبه خوبی انجام شده است.

خبر مرتبط

یارانه تغذیه به کدام خانوارها تعلق می‌گیرد؟

اکوایران: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اشاره به اینکه ۱۳۵ هزار کودک یارانه تغذیه دریافت می‌کنند، عنوان کرد: خانواده‌های دارای کودک ۶ ماه تا پنج سال برای دریافت یارانه امنیت غذایی می‌توانند به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

جزئیات طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال دچار سوءتغذیه

بنابر اعلام اسماعیل‌زاده در طرح امنیت غذایی، مبلغی حمایتی به میزان ۱۰ الی ۱۲ برابر افزایش یافت و هم شناسایی کودکان ۶ ماه تا پنج ساله‌ای که با اختلال رشد مواجه هستند از طریق بهورزان، مراقبین سلامت و کارشناسان تغذیه در تمام شبکه‌های بهداشت درمانی کشور انجام و کد ملی آن‌ها استخراج می‌شود.

به گفته او؛ کد ملی آنها از طریق وزارت بهداشت در اختیار وزارت رفاه قرار می‌گیرد. وزارت رفاه نیز این افراد را ارزیابی اقتصادی و ارزیابی رشد می‌کند و اگر کودکی که دچار اختلال در رشد است در دهک‌های یک تا هفت باشد، تحت پوشش طرح امنیت غذایی کودک قرار می‌گیرد.

یارانه ۱میلیون تومانی برای کودکان دارای اختلال رشد در ۵ دهک اول

در این طرح کودکانی که در دهک‌های یک تا پنج هستند، مبلغ یک میلیون تومان و کودکان دهک شش و هفت مبلغ ۶۰۰ هزارتومان یارانه در قالب کالابرگ الکترونیکی دریافت می‌کنند. این مبلغ در کارت‌های کالابرگ ذخیره می‌شود و سرپرست خانوار نمی‌تواند آن مبلغ را برای خرید چیزی به غیر از اقلام مشخص شده برای کودک هزینه کند.

خبر مرتبط

جزئیات طرح یسنا برای سال ۱۴۰۳/ کدام مادران یارانه می‌گیرند؟

اکوایران: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرده که از فردا اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به میزان حدود ۶۰۰ هزار تومان برای تمام مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی اجرایی می‌شود.

۱۶ مورد اقلام غذایی که شامل یارانه حمایتی می‌شوند

 اقلام غذایی این طرح بر اساس تامین پروتئین و کالری مورد نیاز، اقلامی همچون برنج، مرغ، گوشت، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و … بین ۱۱ تا ۱۶ قلم مواد غذایی است که بتواند نیازهای مادران باردار و شیرده و کودکان را به پروتئین و املاح تامین کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص طرح حمایت از مادران باردار و شیرده که به طرح یسنا شناخته می‌شود نیز عنوان کرد که این طرح با همکاری بنیاد علوی، بنیاد رضوی و دفتر بهبود تغذیه انجام می‌شود که با توجه به ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت، بر اساس اقلام غذایی که دفتر بهبود تغذیه برای بهبود وضعیت تغذیه مادران باردار و شیرده تعیین کرده، انجام می‌شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید