نرخ بیکاری ۲۱ استان کشور در زمستان ۱۴۰۲ تک رقمی شد - افق اقتصادی

نرخ بیکاری 21 استان کشور در زمستان 1402 تک رقمی شد - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-23
کد خبر: 229685 |
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ - ۷:۴۵ |
83 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، نرخ بیکاری یکی از شاخص های اساسی بازار کار است که نشان می دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و با این هدف به جست و جوی شغلی پرداخته اند، چند نفر موفق به یافتن شغل نشده‌اند. آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار […]

نرخ بیکاری ۲۱ استان کشور در زمستان ۱۴۰۲ تک رقمی شد

به گزارش اکوایران، نرخ بیکاری یکی از شاخص های اساسی بازار کار است که نشان می دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و با این هدف به جست و جوی شغلی پرداخته اند، چند نفر موفق به یافتن شغل نشده‌اند.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ نرخ بیکاری کل کشور به زیر ۹ درصد رسیده و در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ کمتر شده است. بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در ۲۱ استان کشور به زیر ۱۰ درصد رسیده است. به این ترتیب در بازه زمانی ذکر شده استان «کرمانشاه» کمترین و «قزوین» بیشترین نرخ بیکاری را در میان استان های کشور به خود اختصاص داده اند. 

مقایسه مقادیر نرخ بیکاری در زمستان ۴۰۲ با زمستان سال قبل از آن حکایت از آن دارد که این رقم در ۲۰ استان کشور کمتر شده است. در ادامه، آخرین پرونده منتشر شده از نرخ بیکاری استانی در سال ۱۴۰۲ بررسی شده است.

نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۲ پایین آمد

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست و جوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند. بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶ درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است.

آنچه تا کنون مطرح شده، مربوط به نرخ بیکاری کل کشور است. شواهد نشان می دهد که این رقم در استان‌های مختلف یکسان نبوده و با یکدیگر تفاوت داشته است.

تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان کشور

نرخ بیکاری یکی از شاخص های مهم بازار کار است که نشان می دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست و جوی شغلی کرده اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند.

خبرها حکایت از آن دارد که در زمستان ۱۴۰۲، این نرخ در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است. استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴ درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا ۲ نفر موفق به اشتغال شده‌اند.

در این لیست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰ درصد قرار گرفته اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰ درصد گزارش شده است.

«خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵ درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷ درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان ۱۴۰۲ با فصل مشابه سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق تر در زمستان ۱۴۰۲ نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است.

استان خراسان شمالی با ثبت افزایش ۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان ها به ثبت رسانده اند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید