شاخص قیمت جهانی غذا در مارس ۲۰۲۴ افزایش یافت / اثر معکوس غلات و شکر بر قیمت غذا - افق اقتصادی

شاخص قیمت جهانی غذا در مارس 2024 افزایش یافت / اثر معکوس غلات و شکر بر قیمت غذا - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-12
کد خبر: 227881 |
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۷:۴۶ |
115 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جمعه گزارش داد که افزایش قیمت‌های بین‌المللی برای روغن‌های گیاهی، محصولات لبنی و گوشت باعث شد تا شاخص قیمت جهانی کالاهای غذایی در ماه مارس ۱.۱ درصد افزایش یابد که اولین افزایش آن در هفت ماه گذشته است. فائو اعلام کرد که شاخص قیمت […]

شاخص قیمت جهانی غذا  در مارس ۲۰۲۴ افزایش یافت / اثر معکوس غلات و شکر بر قیمت غذا

به گزارش اکوایران؛ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جمعه گزارش داد که افزایش قیمت‌های بین‌المللی برای روغن‌های گیاهی، محصولات لبنی و گوشت باعث شد تا شاخص قیمت جهانی کالاهای غذایی در ماه مارس ۱.۱ درصد افزایش یابد که اولین افزایش آن در هفت ماه گذشته است.

فائو اعلام کرد که شاخص قیمت مواد غذایی در جهان، در ماه مارس سال جاری به طور متوسط ​​۱۱۸.۳ واحد بود که ۷.۷ درصد به لحاظ ارزشی نسبت به مدت مشابه یکسال قبل کاهش داشته است.

این گزارش نشان می‌دهد، شاخص قیمت روغن نباتی در ماه مارس افزایشی بود. این شاخص نسبت به فوریه ۸.۰ درصد نسبت رشد را ثبت کرده است و به بالاترین حد خود در یک سال گذشته رسیده است؛ زیرا قیمت روغن های نخل، سویا، آفتابگردان و کلزا همگی افزایش یافت.

شاخص لبنیات فائو  هم برای ششمین  ماه متوالی افزایش یافت. این شاخص در مارس نسبت به فوریه ۲.۹ درصد افزایش یافت که ناشی از افزایش قیمت پنیر و کره بود. در این مدت گوشت فائو هم  ۱.۷ درصد نسبت به ماه قبلش افزایش یافت که نشان دهنده افزایش قیمت مرغ و انواع گوشت بود.

اما شاخص قیمت شکر فائو در فوریه ۵.۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد. دلیل آن هم عمدتا ناشی از پیش بینی تولید شکر در ۲۰۲۳-۲۰۲۴ در هند و افزایش سرعت برداشت در تایلند بوده است.  

داده‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد نشان می‌دهد، شاخص قیمت غلات فائو ۲.۶ درصد کاهش یافت که به طور متوسط ​​۲۰ درصد کمتر از ارزش مارس ۲۰۲۳ بود. این کاهش به دلیل افت قیمت جهانی گندم صادراتی بود که آن هم به دلیل ادامه رقابت شدید صادراتی – که با لغو خریدهای چین تاکید شده بود – بین اتحادیه اروپا، فدراسیون روسیه و ایالات متحده آمریکا کاهش یافت.

این گزارش نشان می‌دهد؛ قیمت صادرات ذرت در ماه مارس تا حدودی به دلیل مشکلات لجستیکی در اوکراین افزایش یافت، در حالی که شاخص قیمت برنج فائو در بحبوحه کاهش تقاضای واردات جهانی، ۱.۷ درصد کاهش یافت.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید