به گزارش اکوایران، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا، درخصوص نوبت بعدی حراج سکه در هفته آینده خبر داد و به «ایلنا» گفت: امروز حراج سکه با شیوه حراج قبلی انجام میشود و البته در هفته آینده هم حراج خواهیم داشت. در حراج امروز، برای متقاضیان امکان ثبت سفارش حداکثر ۵ قطعه سکه ربع بهار آزادی وجود دارد. […]
به گزارش اکوایران، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا، درخصوص نوبت بعدی حراج سکه در هفته آینده خبر داد و به «ایلنا» گفت: امروز حراج سکه با شیوه حراج قبلی انجام میشود و البته در هفته آینده هم حراج خواهیم داشت. در حراج امروز، برای متقاضیان امکان ثبت سفارش حداکثر ۵ قطعه سکه ربع بهار آزادی وجود دارد.
بالسینی در خصوص عدم وجود قیمت پایه در حراج سکه اظهار کرد: حراج فرآیندی نیست که برای آن بتوان قیمت پایه در نظر گرفت و پس از قیمتگذاری متقاضیان، سامانه از بالاترین قیمت تا پایینترین قیمت، رتبهبندی میکند و براساس آن میزان عرضه در حراج انجام و اسامی برندگان اعلام میشود.
او تاکید کرد: در حراج بالاترین قیمت و پایینترین قیمت را در نظر میگیریم و در نهایت برندگان را اعلام میکنیم اما همانطور که گفتم در حراج کف و سقف قیمت نداریم و عرضه کننده برای هر دورهای که حراج برگزاری میشود یک قیمت را به عنوان قیمت مورد قبول در نظر میگیرد و قیمتهای بالاتر از آن به عنوان برندگان حراج اعلام میشوند.
مهلت ۲۱ روزه تا تحویل سکه
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا درباره میزان افراد که توانستند با وجود اختلالهای به وجود آمده در سامانه، توانستند در حراج شرکت کنند، ادامه داد: ۱۲ هزار و ۸۷۷ نفر در حراج شرکت کردند که از این میزان هزار و ۱۱۸ نفر برنده این حراج شدند بنابراین طبیعی است که این ذهنیت که برای سکه بخواهیم قیمت پایینی در نظر بگیریم ذهنیت درستی نیست.
بالسینی درباره مهلت تحویل سکه و شرایط امکان انصراف گفت: ۷روز بعد از اعلام نتایج حراج، برندگان میتوانند برای تحویل سکه مراجعه کنند و تا ۱۴ روز میتوانند با پرداخت هزینه لجستیک مهلت دریافت سکه را داشته باشند و ۷ روز بعد از آن هم میتوانند با پرداخت هزینه انبار داری مهلت دریافت سکه را داشته باشند که البته تمام این موضوعات در شیوه نامه به صورت دقیق ذکر شده است. در نهایت متقاضی ۲۱ روز مهلت دارد تا سکه را تحویل بگیرد.
خریداری بدون حباب سکههای ضرب ۱۳۸۵
وی همچنین درباره اثرگذاری حراجها در حباب سکه افزود: سیاست افزایش عرضه بر قیمت هم اثر میگذارد و کمک میکند که حباب سکه کاهش پیدا کند. بانک مرکزی هم با توجه به سیاست خود مبنی بر مدیریت بازار طلا عرضههای مربوط به حراج سکه را با هدف همین موضوع در دستور کار قرار داده است.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا درباره تحلیلهایی مبنی بر معاملات حراج سکه با دلار ۹۳ هزار تومانی گفت: اساسا ارزشگذاری دلار با این فرمول و براساس نرخ سکه محاسبه نمیشود و این محاسبه اشتباهی است؛ بنابراین نمیتوان با وجود حباب، از این فرمول نرخ سکه استخراج کرد و اساسا دلار با این روش ارزشگذاری و محاسبه نمیشود.
وی ادامه داد: برای مثال سکههای ضرب ۱۳۸۵ کاملا بدون حباب خریداری میشوند اما برخی از سکهها هم دارای حباب هستند و نمیتوان هزینههای حباب را بر روی ارزش گذاری دلار سرشکن کرد از این رو این فرمول به هیچ عنوان مبنای درستی برای تعیین نرخ دلار نیست.