افزایش وابستگی روسیه به آسیا بعد از تحریم های اروپا - افق اقتصادی

افزایش وابستگی روسیه به آسیا بعد از تحریم های اروپا - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 209032 |
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۶:۴۶ |
124 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ جنگ اوکراین، تحریم‌ روسیه از سوی کشورهای غربی را به همراه داشت و در دورانی که سهم تجارت این کشور با بازارهای اروپایی کاهش قابل‌توجه یافت، سهم آسیا از صادرات و واردات روسیه به ترتیب به ۷۲ و ۶۸ درصد رشد کرد.  براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران پس از آغاز تهاجم روسیه […]

افزایش وابستگی روسیه به آسیا بعد از تحریم های اروپا

به گزارش اکوایران؛ جنگ اوکراین، تحریم‌ روسیه از سوی کشورهای غربی را به همراه داشت و در دورانی که سهم تجارت این کشور با بازارهای اروپایی کاهش قابل‌توجه یافت، سهم آسیا از صادرات و واردات روسیه به ترتیب به ۷۲ و ۶۸ درصد رشد کرد.  براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، کشورهای غربی تحریم‌های فزاینده‌ای را علیه این کشور اعمال کردند و همزمان مسکو انتشار آمار ماهانه دقیق صادرات و واردات را از همان دوران یعنی از ۲ سال پیش به بعد متوقف کرد.

اما پس از وقفه‌ای دوساله گمرک این کشور هرچند تلاش کرد حجم صادرات و واردات این کشور را پنهان نگهدارد، اما روز دوشنبه در داده‌های اعلام شده از سوی گمرک این کشور دو جدولی وجود داشت که نشان می‌دهد که اتکای این کشور به کشورهای آسیایی در واکنش به تحریم‌های غرب به‌شدت هم در صادرات و هم در واردات افزایش‌یافته است.

براساس این داده‌ها، کل صادرات روسیه در سال ۲۰۲۳ با ۲۸٫۳ درصد کاهش به ۴۲۵٫۱ میلیارد دلار رسید و عرضه به اروپا با کاهش ۶۸ درصدی به ۸۴٫۹ میلیارد دلار رسید. در همین حال، صادرات به آسیا با ۵٫۶ درصد افزایش به ۳۰۶٫۶ میلیارد دلار رسید و سهم این منطقه از صادرات روسیه از ۴۹ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۷۲ درصد رسید.

کل واردات روسیه در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۱۱٫۷ درصدی به ۲۸۵٫۱ میلیارد دلار رسید، زیرا عرضه از اروپا با ۱۲٫۳ درصد کاهش به ۷۸٫۵ میلیارد دلار رسید، درحالی‌که واردات از آسیا با ۲۹٫۲ درصد افزایش به ۱۸۷٫۵ میلیارد دلار رسید.

این داده‌ها نشان می‌دهند که کل واردات روسیه در سال ۲۰۲۳ افزایش‌یافته است و ماشین‌آلات، تجهیزات، وسایل نقلیه و سایر محصولات مرتبط با جهش ۲۴ درصدی به ۱۴۶ میلیارد دلار رسیده است.

صادرات آنچه خدمات گمرکی آن را «محصولات معدنی» می‌نامد، ازجمله محصولات انرژی مانند نفت، با ۳۳٫۶ درصد کاهش به ۲۶۰٫۱ میلیارد دلار رسید، درحالی‌که صادرات فلزات و محصولات فلزی با ۱۵ درصد کاهش به ۶۰ میلیارد دلار رسیده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید