به گزارش اکوایران، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول هشدار داد که گرچه چشم انداز رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۲۴ از سوی این نهاد ارتقا یافته است، اما اقتصاد این کشور همچنان با عوامل بازدارنده مواجه است. براساس گزارشی از سیانبیسی، اقتصاد روسیه باوجود تحریمهای غرب در طول دوسال گذشته از زمان شروع عملیات نظامی […]
به گزارش اکوایران، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول هشدار داد که گرچه چشم انداز رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۲۴ از سوی این نهاد ارتقا یافته است، اما اقتصاد این کشور همچنان با عوامل بازدارنده مواجه است.
براساس گزارشی از سیانبیسی، اقتصاد روسیه باوجود تحریمهای غرب در طول دوسال گذشته از زمان شروع عملیات نظامی در اوکراین به طور شگفت آوری تاب آوری از خود نشان داده است.
در اواخر ژانویه، IMF پیش بینی خود از رشد اقتصادی این کشور در سال جاری را بیش از دوبرابر افزایش داد و آن را از ۱.۱ درصد به ۲.۶ درصد رساند.
با این وجود، رئیس این نهاد معتقد است مشکلات بیشتری پیشروی این کشور ۱۴۵ میلیون نفری قرار دارد.
او در مصاحبهای با خبرگزاری سیانبیسی تاکید کرد که اقتصاد روسیه یک اقتصاد جنگی است و دولت درحال سرمایه گذاری در آن است. اگر به روسیه نگاه کنید، تولید (برای ارتش) بالا میرود، درحالی که مصرف کاهش یافته است؛ و این بسیار شبیه به چیزی است که اتحادیه جماهیر شوروی سابقا بنظر میرسید.
هزینههای دفاعی روسیه از زمان شروع جنگ سربه فلک کشیده است. نوامبر گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بودجه دولتی را تصویب کرد که که هزینههای نظامی را تا حدود ۳۰ درصد هزینه های مالی افزایش میداد، که معادل افزایش حدود ۷۰ درصدی این هزینه ها از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ است.
طبق تحلیلی از رویترز، انتظار میرود هزینههای دفاعی و امنیتی امسال حدود ۴۰ درصد از بودجه کل روسیه را به خود اختصاص دهد.
براساس تخمینهای صورت گرفته از سوی دانشگاهیان، بیش از ۸۰۰ هزار نفر روسیه را ترک کردهاند که کارکنان بسیار بامهارت در حوزههایی چون فناوری اطلاعات و علوم نیز در میان آنها قرار دارند.
جورجیوا معقتد است که اقتصاد روسیه به دلیل “خروج مردم از کشور” و همینطور “کاهش دسترسی به تکنولوژی” ناشی از تحریمها در شرایط بسیار سختی قرار دارد. بنابراین، گرچه این رقم (رشد اقتصادی روسیه در ۲۰۲۴) رقم خوبی است، داستان بزرگتری پشت آن قرار دارد، بهطوری که در واقع داستان خوبی نیست.