قربانیان تورم تولیدکننده صنعت در پاییز ۱۴۰۲ - افق اقتصادی

قربانیان تورم تولیدکننده صنعت در پاییز 1402 - افق اقتصادی
سه شنبه, ۳ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-24
کد خبر: 206531 |
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۸ |
66 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، اصلی‌ترین قربانیان تورم تولیدکننده صنعت در زیرگروه‌های تولیدی معرفی شده‌اند و در مقابل بررسی شده که کدام زیرگروه‌ها کمترین تورم تولیدکننده را در بخش صنعت تجربه کرده‌اند. همچنین مطالعه آمارها در سه مقیاس فصلی، نقطه به نقطه و سالانه بوده است. وضعیت کلی تورم تولیدکننده‌های صنعت در انتهای پاییز تورم تولیدکننده بیانگر افزایش […]

قربانیان تورم تولیدکننده صنعت در پاییز ۱۴۰۲

به گزارش اکوایران، اصلی‌ترین قربانیان تورم تولیدکننده صنعت در زیرگروه‌های تولیدی معرفی شده‌اند و در مقابل بررسی شده که کدام زیرگروه‌ها کمترین تورم تولیدکننده را در بخش صنعت تجربه کرده‌اند. همچنین مطالعه آمارها در سه مقیاس فصلی، نقطه به نقطه و سالانه بوده است.

وضعیت کلی تورم تولیدکننده‌های صنعت در انتهای پاییز

تورم تولیدکننده بیانگر افزایش در سطوح قیمت محصولات تولیدی درب کارخانه است. به همین ترتیب افزایش هزینه مواد اولیه، افزایش هزینه انرژی، افزایش دستمزد و به طور کلی هرچیزی که منجر به بیشتر شدن هزینه‌های تولیدکننده شود می‌تواند به تورم تولید کننده تبدیل شود. 

بر همین اساس مرکز آمار تورم تولیدکننده صنعت در پاییز ۱۴۰۲ را اعلام کرده است. آمارها نشان می‌دهد تورم فصلی تولیدکننده کل صنعت حدود ۲.۳ درصد بوده که در مقایسه با تابستان با تورم فصلی ۷.۱ درصد با کاهش مواجه شده است. در ادامه، تورم تولید کننده در پاییز ۱۴۰۲ نسبت به پاییز سال گذشته حدود ۳۵ درصد اعلام شده که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ۱۴۰۲ نیز که معادل ۳۷.۶ درصد به ثبت رسیده، دچار کاهش شده است.

در مقابل مشاهده می‌شود تورم سالانه پاییز ۱۴۰۲ که از طریق شاخص چهار فصل گذشته نسبت به چهار فصل منتهی به پاییز ۱۴۰۱ محاسبه می‌شود، حدود ۳۱.۹ درصد اعلام شده که در قیاس با تورم سالانه ۲۹.۲ درصدی تابستان ۱۴۰۲ بیشتر شده است. به طور کلی تورم سالانه حافظه بلندمدت‌تری دارد و با دامنه نوسان کمتری حرکت می‌کند. 

پیشتازان تورم فصلی در زیرگروه‌های تولیدکننده صنعت

بر اساس تقسیم بندی این سازمان ۲۳ زیرگروه اصلی در بخش صنعت وجود دارد که شامل فلزات و مواد و غذایی و غیره می‌شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که در مقیاس فصلی، زیرگروه ساخت مواد و فرآورده‌های شیمیایی با تورم ۱۲.۳ درصدی و زیرگروه ساخت فرآورده‌های توتون و تنباکو رکورددار بیشترین میزان تورم تولیدکننده طی پاییز ۱۴۰۲ بوده‌اند.

در مقابل مشاهده می‌شود سطح قیمت‌ گروه کک و فرآورده‌های حاصل از پالایش نفت و گروه ساخت فلزات پایه به ترتیب با ۳.۶ و ۴.۶ درصد در کاهش سطوح قیمت‌ محصولات خود مواجه بوده‌اند. ممکن است یکی از دلایل افت تورم گروه کک و فرآورده‌های پالایش نفت مربوط به تورم شدیدی باشد که در تابستان گریبانگیر این گروه شده بود. 

ماشین آلات و آشامیدنی‌ها، قربانیان تورم تولیدکننده صنعت 

آمارهای تولید کننده صنعت در مقیاس نقطه به نقطه، نشان دهنده این است زیرگروه ساخت ماشین آلات و زیرگروه ساخت انواع آشامیدنی‌ها دارای بیشترین میزان تورم تولیدکننده با ارقام ۶۴.۴ و ۶۲.۲ درصد در پاییز سال جاری بوده‌اند. 

در مقابل گروه ساخت کاغذ و ساخت محصولات رایانه‌ای و الکترونیکی کمترین تورم تولید کننده را در بازه مد نظر تجربه کرده‌اند به‌گونه‌ای که تورم آن‌ها از پاییز ۱۴۰۱ تا پاییز امسال به ترتیب حدود ۱۹.۷ و ۲۳.۴ درصد برآورد می‌شود. 

تورم سالانه تولیدکننده‌ها در زیرگروه‌های صنعت طی پاییز ۱۴۰۲

همچنین در آمارهای سالانه، گروه ساخت ماشین آلات و ساخت انواع آشامیدنی پیشتاز تورم تولیدکننده در پاییز ۱۴۰۲ بوده‌اند. به همین ترتیب مشاهده می‌شود نرخ تورم این دو گروه به ترتیب حدود ۷۱ و ۶۲.۴ درصد به ثبت رسیده است. 

کمترین تورم سالانه تولیدکننده در میان زیرگروه‌های بخش صنعت نیز متعلق به بخش‌های ساخت مواد و فرآورده‌های شیمیایی با ۱۶.۵ درصد تورم و ساخت کاغذ و محصولات کاغذی با تورم ۱۹.۸ درصدی بوده است. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید