به گزارش اکوایران، میزان تسهیلات و سپرده ارزی ۱۱ بانک خصوصی که نظم بیشتری در انتشار گزارش عملکرد ماهانه داشتهاند، بررسی شده است. بر اساس آمار، در مقابل مجموع حدود ۳۷۰ همت ارزش ریالی کل سپردههای ارزی، حدودا ۲۱ همت تسهیلات ارزی اعطا شده است. سپردههای ارزی یکی از انواع سپردهها در ترازنامه بانکهاست. به طور […]
به گزارش اکوایران، میزان تسهیلات و سپرده ارزی ۱۱ بانک خصوصی که نظم بیشتری در انتشار گزارش عملکرد ماهانه داشتهاند، بررسی شده است. بر اساس آمار، در مقابل مجموع حدود ۳۷۰ همت ارزش ریالی کل سپردههای ارزی، حدودا ۲۱ همت تسهیلات ارزی اعطا شده است.
سپردههای ارزی یکی از انواع سپردهها در ترازنامه بانکهاست. به طور کلی خالص داراییهای خارجی کشور یکی از اقلام نقدینگی است که ممکن است متعلق به بانک مرکزی یا شبکه بانکی باشد. در این گزارش بانکها را به سه دسته اصلی دولتی، خصوصی و قرضالحسنه تقسیمبندی کردهایم.
بررسی عملکرد ارزی ۱۱ بانک خصوصی
بر اساس گزارش فعالیت ماهانه بانکها در دی ماه که در سامانه کدال منتشر میشود، اطلاعات مربوط به ۱۱ بانک که گزارش خود را منتشر کرده بودند بررسی شده است. به طور کلی ۱۷ بانک خصوصی در کشور وجود دارد که از این میان ۱۱ بانک اطلاعات به روزتری از وضعیت خود منتشر کردهاند.
همچنین دلیل اینکه تنها سپردههای ارزی بانکهای خصوصی بررسی شده این است که بانکهای دولتی گزارش عملکرد ماهانه مربوط به دی ماه را از خود ارائه ندادهاند.
بانکهای مورد بررسی در این گزارش شامل، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد، تجارت، خاورمیانه، دی، سامانه، سینا، گردشگری، صادرات و ملت میشود.
ارزش کل سپردههای ارزی ۱۱ بانک خصوصی
مطالعات نشان میدهد مجموعا به ارزش ۳۶۹ هزار و ۶۵۲ میلیارد تومن سپرده ارزی در ۱۱ بانک خصوصی در انتهای دی ماه در جریان بوده که از این میان، حدود ۱۸.۶۹ هزار میلیارد سپرده مدتدار و ۳۵۰.۹۶ هزار میلیارد مربوط به سپردههای کوتاهمدت بوده است.
بهطور کلی سپردههای ارزی شامل نرخ ذخیره قانونی نمیشود. ذخیره قانونی آن بخشی از سپردههای نزد بانکهاست که بر اساس دستور بانک مرکزی، موظفند در بانک مرکزی به امانت بگذراند تا قابلیت خلق شبه پول توسط آنها بینهایت نباشد.
تا انتهای دی ماه چقدر وام ارزی اعطا شده است؟
در مقابل سپردههای ارزی به ارزش حدودا ۳۷۰ همتی، محاسبات نشان میدهد ارزش کل تسهیلات ارزی داده شده تا انتهای دی ماه، حدود ۲۱ هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان به ثبت رسیده است. بنظر میرسد درحالت کلی دلیل نسبت پایین وامهای ارزی به کل سپردههای ارزی، پایین بودن نسبت سپردههای ارزی مدتدار باشد.
در این میان بانک پاسارگاد و بانک ملت به ترتیب با ۱۳۳ و ۶۱ همت بیشترین سپردههای ارزی کوتاه مدت را به خود اختصاص دادهاند. بانک ملت و تجارت نیز با ۷ و ۴.۵ همت بیشترین سهم سپردههای ارزی بلندمدت را در میان سایر بانکها داشتهاند. در مقابل بیشترین تسهیلات ارزی نیز توسط بانک ملت و پاسارگاد به ارزش ریالی ۱۱ و ۶ همت اعطا شده است.