ماراتن قیمت خوراکی‌ها در دی ماه؛ گوشت همچنان پیشتاز است - افق اقتصادی

ماراتن قیمت خوراکی‌ها در دی ماه؛ گوشت همچنان پیشتاز است - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 205530 |
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۶:۴۵ |
103 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مرکز آمار هر ماهه آماری از متوسط قیمت ۵۳ قلم کالای خوراکی در سفره خانوار منتشر می‌کند که با استفاده از قیمت ماه مد نظر نسبت به ماه مشابه در سال گذشته می‌توان افزایش نقطه به نقطه سطح قیمت کالا را محاسبه کرد.  شایان ذکر است تورم با افزایش قیمت انواعی از […]

ماراتن قیمت خوراکی‌ها در دی ماه؛ گوشت همچنان پیشتاز است

به گزارش اکوایران، مرکز آمار هر ماهه آماری از متوسط قیمت ۵۳ قلم کالای خوراکی در سفره خانوار منتشر می‌کند که با استفاده از قیمت ماه مد نظر نسبت به ماه مشابه در سال گذشته می‌توان افزایش نقطه به نقطه سطح قیمت کالا را محاسبه کرد. 

شایان ذکر است تورم با افزایش قیمت انواعی از کالاها تفاوت دارد چراکه به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها تورم گفته می‌شود و افزایش قیمت یک کالای خاص عمدتا با نام گرانی یا افزایش قیمت شناخته می‌شود. 

ماراتن قیمت گوشت قرمز 

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از مرکز آمار مشاهده می‌شود از دی ماه ۱۴۰۱ تا دی ۱۴۰۲ چهار قلم کالای گوشت گوسفند، گوشت گوساله، کنسرو تن ماهی و گوجه فرنگی با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش در سطح قیمت‌های خود مواجه بوده‌اند.

محاسبات بر اساس متوسط قیمت‌ها در نقاط شهری بوده و این امکان وجود دارد تا در مناطق مختلف نسبت‌های متفاوتی از افزایش قیمت احساس شده باشد. 

به همین ترتیب آمارها نشان می‌دهد افزایش نقطه به نقطه قیمت گوشت گوسفند و گوساله به ترتیب ۱۲۷ و ۱۲۲ درصد بوده است. علاوه بر آن متوسط قیمت کنسرو تن ماهی حدود ۱۱۳ درصد در مقایسه به دی ماه ۱۴۰۱ افزایش یافته و قیمت گوجه فرنگی نیز حدود ۱۰۷ درصد بالاتر از سال گذشته به ثبت رسیده است. 

رشد قیمت سایر اقلام

در مقابل مشاهده می‌شود اقلام کالایی مانند روغن نباتی جامد و برنج ایرانی با بیشترین کاهش قیمت مواجه بوده‌اند. آمارها نشان می‌دهد سطح قیمت برنج ایرانی از دی ۱۴۰۱ تا ماه مشابه در سال جاری حدودا ۸.۵ درصد کاهش داشته و روغن نباتی جامد نیز با بیش از ۱۰ درصد افت قیمت همراه بوده است. به طور کلی مشاهده می‌شود ۵ قلم کالا در مقیاس نقطه به نقطه کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند. 

همچنین آمارها نشان می‌دهند در بازه زمانی مورد بررسی، ۸ قلم کالا افزایش قیمتی بین ۵۰ الی ۸۰ درصد را تجربه کرده‌اند. در مقابل قیمت ۳۱ قلم کالا بین ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته و ۴ قلم کالا کمتر از ۲۰ درصد گران شده‌اند. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید