برنامه ایران برای افزایش درآمد‌‌های ترانزیتی؛ رشد ۲۹ درصدی ترانزیت از مسیر ایران - افق اقتصادی

برنامه ایران برای افزایش درآمد‌‌های ترانزیتی؛ رشد 29 درصدی ترانزیت از مسیر ایران - افق اقتصادی
سه شنبه, ۳ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-24
کد خبر: 203240 |
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶ |
78 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ داده‌های اعلام شده از سوی گمرک نشان می‌دهد در ۹ ماه سال جاری ۱۲  میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از ایران ترانزیت شده که نسبت به رقم مشابه سال قبل ۲۵ درصد رشد داشته است. در ۱۰ ماهه سال جاری ترانزیت خارجی از مسیر ایران به ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن […]

برنامه ایران برای افزایش درآمد‌‌های ترانزیتی؛ رشد ۲۹ درصدی ترانزیت از مسیر ایران

به گزارش اکوایران؛ داده‌های اعلام شده از سوی گمرک نشان می‌دهد در ۹ ماه سال جاری ۱۲  میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از ایران ترانزیت شده که نسبت به رقم مشابه سال قبل ۲۵ درصد رشد داشته است. در ۱۰ ماهه سال جاری ترانزیت خارجی از مسیر ایران به ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده است.

براساس داده‌های گمرک ایران، این میزان ترانزیت خارجی از مسیر ایران در بازه زمانی مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد افزایش داشته است. با توجه به داده‌های گمرک می‌توان گفت بیشترین میزان ترانزیت خارجی کشور در مدت یاد شده به ترتیب از مبدا گمرکات «منطقه ویژه شهید رجایی»، «پرویزخان» و «باشماق» صورت گرفته است.

از سوی دیگر به گفته محمد رضوانی‌فر معاون رئیس کل گمرک ایران در ۱۰ ماهه سال جاری ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن ترازیت خارجی از مبدا گمرک منطقه «ویژه شهید رجایی»،۳ میلیون تن از مبدا «گمرک پرویزخان» و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن از مبدا «گمرک باشماق» بوده است.

از سوی دیگر شورای اقتصاد با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی روز گذشته با افزایش عوارض هر تن-کیلومتر کالای ترانزیتی از قلمروی جاده‌های ایران ( دُزبلاغ) به ۴۵۰ ریال موافقت کرد.

افزایش نرخ عوارض کالاهای ترانزیتی از ابتدای دی ماه امسال محاسبه و اخذ می‌شود و از سال‌های آینده وزارت راه مجاز است سالی یک بار نرخ عوارض ترانزیت را به ازای هر تن کیلومتر و تا ۴ دهم سنت دلار بر اساس نرخ تسعیر ارز تالار دوم سامانه معاملات الکترونیکی ارز بانک مرکزی تعدیل کند.

طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، هزینه ایمن‌سازی، تعمیر و نگهداری شبکه راه‌ها، آزادراه‌ها و زیرساخت‌های حمل و نقلی کشور افزایش بی‌سابقه حدود ۷ برابری داشته و درآمد حاصل از این عوارض در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای هزینه‌کرد در زمینه نگهداری و تعمیر راه‌ها قرار می‌گیرد. این بخش‌نامه را می‌توان یکی از برنامه‌های ایران برای افزایش درآمد ترانزیت از مسیر ایران دانست.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید