به گزارش اکوایران، شورای اقتصاد با استناد به بند «ب» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه مبنی بر تعیین عوارض تردد کالای ترانزیتی از قلمروی جادههای ایران با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به ۴۵۰ ریال به ازای هر تُن-کیلومتر موافقت کرد. عوارض تردد یا هزینه استفاده کامیونها از جادههای ترانزیتی کشورهای در مسیر تردد کالاها […]
به گزارش اکوایران، شورای اقتصاد با استناد به بند «ب» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه مبنی بر تعیین عوارض تردد کالای ترانزیتی از قلمروی جادههای ایران با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به ۴۵۰ ریال به ازای هر تُن-کیلومتر موافقت کرد.
عوارض تردد یا هزینه استفاده کامیونها از جادههای ترانزیتی کشورهای در مسیر تردد کالاها را در اصطلاح دُزبلاغ یا سندبرگ کالا میگویند.
افزایش این عوارض ، هیچگونه بار تورمی نداشته و منجر به رشد تورم نمیشود و صرفا محدود به کالاهای ترانزیتی است که از قلمروی کشور عبور میکنند.
افزایش نرخ عوارض کالاهای ترانزیتی از ابتدای دی ماه امسال محاسبه و اخذ میشود و از سالهای آینده وزارت راه مجاز است سالی یک بار نرخ عوارض ترانزیت را به ازای هر تن کیلومتر و تا ۴ دهم سنت دلار بر اساس نرخ تسعیر ارز تالار دوم سامانه معاملات الکترونیکی ارز بانک مرکزی تعدیل کند.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، هزینه ایمنسازی، تعمیر و نگهداری شبکه راهها، آزادراهها و زیرساختهای حمل و نقلی کشور افزایش بیسابقه حدود ۷ برابری داشته و درآمد حاصل از این عوارض در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای هزینهکرد در زمینه نگهداری و تعمیر راهها قرار میگیرد.