مردم عراق و افغانستان گردشگران اصلی ایران - افق اقتصادی

مردم عراق و افغانستان گردشگران اصلی ایران - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 199417 |
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵ |
123 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکو ایران، گزارش جدید مرکز آمار ایران از وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران در تابستان ۱۴۰۲ منتشر شده است. در بخشی از این گزارش به وضعیت گردشگری کشور از لحاظ تعداد گردشگر ورودی از سه طریق زمینی، هوایی و دریایی پرداخته شده و آمار ده کشور اولی که بیشترین گردشگر از آن‌ها وارد […]

مردم عراق و افغانستان گردشگران اصلی ایران

به گزارش اکو ایران، گزارش جدید مرکز آمار ایران از وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران در تابستان ۱۴۰۲ منتشر شده است. در بخشی از این گزارش به وضعیت گردشگری کشور از لحاظ تعداد گردشگر ورودی از سه طریق زمینی، هوایی و دریایی پرداخته شده و آمار ده کشور اولی که بیشترین گردشگر از آن‌ها وارد ایران شده ذکر شده است.

 مطابق گزارش این مرکز در تابستان ۱۴۰۲ تعداد ۱ میلیون و ۹۴۳ هزار گردشگر خارجی وارد ایران شده که نسبت به تابستان سال گذشته ۲۷ درصد رشد کرده است. اغلب این گردشگران از مسیر زمینی وارد کشور شده‌اند. همچنین آمار کشور مبدأ این گردشگران که تا بهار سال جاری موجود است، نشان می‌دهد در سال‌های اخیر اغلب گردشگران خارجی از کشورهای همسایه ایران مثل عراق، افغانستان و ترکیه وارد کشور شده‌اند.

افت گردشگری ایران پس از کرونا

 گردشگری یکی از صنایع مهم برای درآمدزایی در کشورهای مختلف است و یکی از ملاک‌های توسعه‌یافتگی کشورها به شمار می‌رود. اهمیت این صنعت برای کشور ما نیز با توجه به دارا بودن منابع طبیعی و تاریخی قابل توجه بر کسی پوشیده نیست. این اهمیت وقتی بیشتر به چشم می‌آید که توجه شود در سال‌های اخیر کشورهایی در همسایگی ایران مثل ترکیه و قطر درآمدهای چشم‌گیری از این ناحیه به دست آورده‌اند و اقتصاد آن‌ها رشد قابل توجهی از این جهت کرده است.

 بررسی روند تعداد گردشگران خارجی وارد شده به کشور در هفت سال حاکی از این است که تعداد این گردشگران از سال ۱۳۹۶ دچار افت شدیدی شده است. بیشترین تعداد توریست خارجی در این مدت برای سال ۱۳۹۸ و برابر با ۸ میلیون و ۸۳۲ هزار نفر بوده است. اما از سال ۱۳۹۹ تعداد گردشگران خارجی وارد شده به کشور کاهش چشم‌گیری یافت که بخش مهمی از آن حتما تحت تاثیر شوک کرونا بوده است. با اتمام آثار این شوک تعداد گردشگران خارجی مجددا افزایش یافت به طوری که در سال ۱۴۰۱ به عدد ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر رسید؛ با این حال این عدد همچنان فاصله زیادی با سال‌های پیش دارد. افت ورود توریست خارجی می‌تواند حاکی از این باشد که ایران به نظر خارجی‌ها مقصد مناسبی برای سفر نبوده است که در این میان شرایط اقتصادی و سیاسی پر تلاطم این سال‌ها می‌تواند نقش زیادی داشته باشد.

 همچنین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد در بین گردشگران خارجی که در بهار ۱۴۰۲ وارد ایران شده‌اند، عراقی‌ها بیشترین سهم را داشته‌اند.

عراقی‌ها در صدر مسافران خارجی در ایران

 مرکز آمار در گزارش خود اشاره کرده که ورود گردشگران خارجی از چه راه‌ها و کشورهایی صورت گرفته است. مطابق این گزارش ۷۳.۸ درصد خارجی‌ها از راه زمینی، ۲۵.۹ درصد از راه هوایی و ۰.۳ درصد از راه دریایی وارد ایران شده‌اند.

 همچنین این مرکز ده کشوری را که بیشترین حجم گردشگر از آن‌ها وارد کشور شده است را تا بهار ۱۴۰۲ معرفی کرده است. مطابق این گزارش در این فصل تعداد ۶۲۷ هزار توریست عراقی وارد کشور شده که ۴۴ درصد از کل گردشگران را تشکیل می‌دهد. افغانستان با ۱۸ درصد رتبه دوم ورود بیشترین گردشگر خارجی به کشور را دارد. در بهار سال جاری ۲۴۸ هزار افغانستانی وارد کشور شده است. ترکیه نیز با ورود ۲۰۹ هزار نفر گردشگر و ۱۵ درصد از سهم کل گردشگران در رتبه سوم ورود بیشترین توریست خارجی به ایران قرار گرفته است. پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، بحرین، چین و کویت دیگر کشورهایی هستند که گردشگر زیادی از آن‌ها وارد ایران شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید