نگاه ویژه مصر به بازار ایران / آیا دیپلماسی به افزایش تجارت ایران و مصر کمک می‌کند؟ - افق اقتصادی

نگاه ویژه مصر به بازار ایران / آیا دیپلماسی به افزایش تجارت ایران و مصر کمک می‌کند؟ - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 199128 |
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶ |
109 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مصر برمبنای سیاست تجاری‌اش که در  در راستای  چشم انداز ۲۰۳۰ نوشته به دنبال افزایش رشد صادرات است. البته طبق گزارشی که اخیرا  مرکز پژوهش اتاق بازرگانی ایران در مورد سیاست تجاری مصر منتشر کرده این کشور برمبنای چشم انداز ۲۰۳۰ به تبدیل شدن به یک اقتصاد صنعتی پیشرو در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و […]

نگاه ویژه مصر به بازار ایران / آیا دیپلماسی به افزایش تجارت ایران و مصر کمک می‌کند؟

به گزارش اکوایران، مصر برمبنای سیاست تجاری‌اش که در  در راستای  چشم انداز ۲۰۳۰ نوشته به دنبال افزایش رشد صادرات است. البته طبق گزارشی که اخیرا  مرکز پژوهش اتاق بازرگانی ایران در مورد سیاست تجاری مصر منتشر کرده این کشور برمبنای چشم انداز ۲۰۳۰ به تبدیل شدن به یک اقتصاد صنعتی پیشرو در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و یک کانون صادراتی برای محصولات صنعتی با فناوری میانه تا ۲۰۲۵ است.

مصر گذشته از اینکه به دنبال افزایش شتاب رشد صنعتی، افزایش سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط در تولید ناخالص داخلی و خلق شغل‌های سازنده هم هست. 

اما نکته مهم‌تر اینکه مصر به شکل فعالی در نظام های تجاری چندجانبه مشارکت دارد. این کشور تعرفه های کامله الوداد را برای تمام اعضا سازمان تجارت جهانی اعمال می‌کند. مشارکت فعالی هم در سازمان تجارت جهانی دارد و اطلاعیه های زیادی هم ثبت کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۷ موافقت نامه تسهیل تجارت در نهاد قانونگذاری خود تصویب کرد. 

در این بین دیپلماسی اقتصادی مصر به چند محور مهم تاکید دارد؛ تنوع‌بخشی به شرکای اقتصادی ، بازار محوری،مشارکت بخش خصوصی و آزادسازی تجاری، ادغام در زنجیره‌های ارزش منطقه‌ای و جهانی و متعادل‌سازی رشد اقتصادی با ملاحظات اجتماعی و محیط زیستی.

روابط سینوسی ایران و مصر

در تمام سالهای گذشته روابط تجاری ایران و مصر یک روند سینوسی داشته است که همواره تحت تاثیر  سیاست‌های خارجی دو کشور بوده است. در آینده هم این روابط متاثر از تعاملات بین المللی دو کشور خواهد داشت. اگرچه مصر در راستای برنامه توسعه سیاست تجاری خود، به دنبال افزایش فروش کالاهای خود در بازار ایران است. اما رشد تجارت دو کشور  گذشته از اینکه تابعی از آینده روابط ایران و مصر است؛ وابسته به روابط ایران با شورای همکاری خلیج‌فارس و به‌ویژه عربستان است.

داده‌های رسمی گمرک ایران نشان می‌دهد، در بازه ۱۴۰۱-۱۳۹۵، مبادلات تجاری دو کشور کاهش قابل توجهی را تجربه کرده است. در واقع حجم تجارت دو جانبه ایران و مصر پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران با کاهش بسیار شدیدی همراه بوده است. به طوری که این رقم از ۲۱۸ میلیون دلار در سال ۱۳۹۷ به کمتر از ۷ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ رسیده است. البته داده های موجود نشان می‌دهد، پس از سقوط آزاد مبادلات تجاری دو کشور، یک آهنگ بسیار ملایم در  رشد تجارت از ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۱ شکل گرفته است.

منبع: مرکز پژوهش‌های اتاق ایران

براساس داده‌های موجود از مجموع ۵۳.۱۶ میلیارد دلار صادرات ایران در سال ۱۴۰۱، مصر کمتر از ۰.۰۲ درصد را به خود اختصاص داده است. در این مدت میزان صادرات ایران به مصر ۹.۴۸ میلیون دلار بوده است. برهمین اساس هم در جایگاه هفتادم در میان شرکای تجاری ایران قرار دارد. 

در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نیز مجموع صادرات ایران به مصر برابر با ۷۱۰ تن به ارزش بیش از ۲۷۰ هزار دلار بود.

منبع: مرکز پژوهش‌های اتاق ایران

 

در حوزه واردات نیز مصر از مجموع ۵۹.۶۵ میلیارد دلار واردات ایران، با اختصاص ۰.۰۱ درصد به خود در جایگاه هفتادو هفتم قرار گرفته است. در مقطع مورد نظر ایران ۵.۷ میلیون دلار کالا از مصر خریداری کرده است.

براساس داده‌های موجود در شش ماهه ۱۴۰۲ نیز مجموع واردات ایران از مصر کمتر از ۸ تن به ارزش کمتر از ۱۷۹ هزار دلار بوده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید