کاهش عرضه مرغ در بازار؛ قیمت مرغ در آذر ۸ درصد افزایش یافت - افق اقتصادی

کاهش عرضه مرغ در بازار؛ قیمت مرغ در آذر 8 درصد افزایش یافت - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 196818 |
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۶:۴۵ |
117 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، در آذر ماه سال جاری مجموعا حدود ۱۸۴ هزار و ۸۹۲ تن گوشت انواع طیور عرضه شده تقریبا ۹۷.۴ درصد از آن از گوشت مرغ تشکیل شده است. این درحالیست که گوشت طیور عرضه شده در آذر ماه هم در مقیاس ماهانه و هم در مقیاس نقطه به نقطه با کاهش مواجه […]

کاهش عرضه مرغ در بازار؛ قیمت مرغ در آذر ۸ درصد افزایش یافت

به گزارش اکوایران، در آذر ماه سال جاری مجموعا حدود ۱۸۴ هزار و ۸۹۲ تن گوشت انواع طیور عرضه شده تقریبا ۹۷.۴ درصد از آن از گوشت مرغ تشکیل شده است. این درحالیست که گوشت طیور عرضه شده در آذر ماه هم در مقیاس ماهانه و هم در مقیاس نقطه به نقطه با کاهش مواجه بوده است. 

عرضه گوشت طیور کم شد

به طور کلی بازار کالاهای خوراکی ساده مانند گوشت، تقریبا دارای یک بازار رقابتی هستند و قوانین عرضه و تقاضا عموما در آن صادق است، به عبارت دیگر با افزایش عرضه، قیمت کاهش و با کاهش عرضه قیمت افزایش می‌یابد. 

مشاهدات نشان می‌دهد وزن گوشت انواع طیور عرضه شده در ماه گذشته در مقایسه با آبان ماه حدود ۴ درصد کاهش یافته است. به طور کلی کالاهای تولیدی در گروه کشاورزی و دامداری ممکن است تحت تاثیر تغییرات فصلی دچار نوسان باشند، اما بررسی میزان گوشت طیور عرضه شده در آذر ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه مشابه در ۱۴۰۱ حاکی از کاهش ۷ درصدی عرضه آن هستند. به عبارت دیگر احتمالا کاهش عرضه گوشت انواع طیور در ماه اخیر را نتوان صرفا به تغییرات فصلی ارتباط داد. 

کاهش هشت درصدی عرضه مرغ در ماه گذشته

بر اساس گزارش‌های مرکز آمار، عرضه گوشت مرغ در آذر سال جاری در مقایسه با آذر ۱۴۰۱ حدود ۸ درصد کاهش، گوشت بوقلمون حدود ۴۹ درصد افزایش، گوشت شترمرغ تقریبا ۵۲ درصد کاهش، گوشت بلدرچین ۳۸ درصد افزایش و گوشت سایر انواع طیور بیشتر از ۸۰ درصد افزایش داشته است. 

این درحالیست که سهم سایر پرندگان به جز مرغ از کل عرضه گوشت طیور کمتر از ۳ درصد برآورد می‌شود. به عبارت دیگر تاثیر کاهش عرضه گوشت مرغ روی عرضه گوشت انواع طیور بسیار بیشتر از تاثیر افزایش عرضه گوشت سایر انواع طیور بوده است. 

علاوه بر این موضوع، مشاهده می‌شود تعداد لاشه‌های قابل مصرف انواع طیور در آذر ماه سال جاری حدود ۹۹.۳ میلیون قطعه ثبت شده که در مقایسه با آبان ماه حدود ۳ درصد و در قیاس با آذر سال گذشته حدود ۱ درصد کاهش یافته است. 

افزایش متوسط قیمت مرغ در نقاط شهری

 آمارهای منتشر شده از مرکز آمار نیز نشان می‌دهند متوسط قیمت مرغ ماشینی در آذرماه سال جاری حدود ۵۷.۲ درصد نسبت به امنتهای پاییز ۱۴۰۲ افزایش یافته است. همچنین افزایش قیمت ماهانه مرغ نیز با نرخ ۸.۳ درصد در عرض یک ماه، یکی از اقلام با بیشترین میزان تغییر قیمت در آذرماه به حساب می‌آید.  

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید