به گزارش اکوایران، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۱۱ماهه ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد دلار رسیده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۱۳ درصدی داشته است.

 

این درحالی که ارزش تجارت دو کشور در ماه‌های ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ بالغ بر ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش صادرات ترکیه به ایران در ماه‌های ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۳ با افزایش ۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۳ میلیارد دلار رسیده است. ترکیه در ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ بالغ بر ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

ترکیه در ۱۱ماهه سال ۲۰۲۳ میلادی ۲ میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۳۳ درصدی داشته است. تسنیم به نقل از اداره آمار ترکیه نوشت، ترکیه در ماه‌های ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۳ میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

افت ۱۳ درصدی صادرات ایران به ترکیه 

طبق اعلام اداره آمار ترکیه اعلام کرد، صادرات این کشور به ایران در نوامبر ۲۰۲۳  برابر ۴۲ درصد رشد داشته است. صادرات ترکیه به ایران در نوامبر سال قبل ۲۹۰ میلیون دلار گزارش شده بود که این رقم در نوامبر امسال به ۴۱۲ میلیون دلار افزایش یافته است. 

برهمین اساس مجموع تجارت دو کشور در یازدهمین ماه سال جاری میلای با رشد ۱۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۹۴ میلیون دلار بالغ شده است.

چون واردات ترکیه از ایران در نوامبر ۲۰۲۳ با کاهش ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۸۲ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در نوامبر سال قبل ۲۱۲ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

۳ دروه اثرگذار در مناسبات تجاری ایران و ترکیه + نمودار

حرکت سینوسی تجارت ایران و ترکیه

بازار ایران در دستان امارات، چین و ترکیه

۱.۰۶ صادرات جهان از آن ترکیه

درحالی که حجم صادرات ایران رو به افول است. در مقابل حجم صادرات ترکیه به جهان افزایشی است. سایت TRT ترکیه نوشت،  عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه، بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان تجارت جهانی گفت: در پایان بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۳، صادرات سالانه کالاهای ترکیه به ۲۵۳.۳ میلیارد دلار افزایش یافت. ترکیه ۱.۰۶ درصد از صادرات جهانی را به خود اختصاص داده و در نتیجه رکورد جدیدی را ثبت کرد. در سال ۲۰۲۲ سهم صادرات کشورمان از صادرات جهانی ۱.۰۲ درصد بود.