به گزارش اکوایران، علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: « پس از ایجاد کانالهای دریافت ارز در چین توسط عمده بازرگانان، انجام موفق دو مرحله تهاتر نفت با کالاهای اساسی و برقراری کانال پرداختی یوان – روبل، توافق با تأمینکنندگان برزیلی برای […]
به گزارش اکوایران، علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: « پس از ایجاد کانالهای دریافت ارز در چین توسط عمده بازرگانان، انجام موفق دو مرحله تهاتر نفت با کالاهای اساسی و برقراری کانال پرداختی یوان – روبل، توافق با تأمینکنندگان برزیلی برای دریافت یوان، نیاز به درهم برای کالاهای اساسی را کاملا مرتفع کرد.»
طبق اظهارات اخیر پیمان پاک از این پس واردکنندگان می توانند محصولات اساسی مورد نیاز را از برزیل به جای درهم با یوان وارد کنند.
اما این موضوع چقدر اهمیت دارد؟ برزیل در تمام سال های اخیر یکی از مهمترین تامین کنندگان گوشت قرمز ایران است. سال گذشته بیشترین واردات ایران از برزیل گوشت منجمد گاو، روغن سویا و صمغ و ذرت دامی بود. در مقابل بیشترین صادرات ایران به برزیل انواع اوره، کائوچو بوتادین که در ساخت تایر استفاده میشود و اسلاک واکس به عنوان ماده اولیه ساخت پارافین بوده است.
طبق دادههای مرکز پژوهشهای مجلس، از مجموع ۵۳.۱۶ میلیارد دلار صادرات ایران در سال ۱۴۰۱، برزیل تنها ۰.۱۳ درصد را به خود اختصاص داده و از این نظر در جایگاه چهلویکم در میان شرکای تجاری ایران قرار گرفته است. در حوزه واردات نیز این کشور از مجموع ۵۹.۶۵ میلیارد دلار واردات ایران با اختصاص ۰.۶۶ درصد به خود، در جایگاه ۱۶ قرار گرفته است.
البته نگاهی به تجارت ایران و برزیل در سال جاری نشان میدهد، در نیمه نخست سال جاری میزان صادرات ایران به برزیل یکی از اعضا گروه بریکس کاهش قابل توجهی داشته است. در شش ماهه منتهی به شهریور امسال (۱۴۰۲)، ایران یک میلیون دلار به برزیل صادرات داشته که به معنای افت ۱۰۰درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است.
اما وضعیت واردات سال اخیر نشان میدهد، حجم آن کماکان کاهش نیافته است. اگرچه ایران و سه کشور دیگر اواخر اسفند سال گذشته اعلام کرده بودند، واردات گوشت گاو از این کشور را به دلیل بیماری جنون گاوی ممنوع کرده بودند.