به گزارش اکوایران، آمار تولیدات برخی از گروههای صنعتی منتخب در گزارش متغیرهای کلان اقتصادی مرکز آمار ایران منتشر شده است. در این گزارش آمار تولیدات پنج گروه شامل فولاد خام، محصولات فولادی، دستگاه سواری، پتروشیمی و سیمان اعلام شده و طبق محاسبات، رشد مقادیر تولیدی هرکدام از گروههای فوق در قیاس با بهار سال جاری(رشد فصلی) و تابستان ۱۴۰۲(رشد […]
به گزارش اکوایران، آمار تولیدات برخی از گروههای صنعتی منتخب در گزارش متغیرهای کلان اقتصادی مرکز آمار ایران منتشر شده است. در این گزارش آمار تولیدات پنج گروه شامل فولاد خام، محصولات فولادی، دستگاه سواری، پتروشیمی و سیمان اعلام شده و طبق محاسبات، رشد مقادیر تولیدی هرکدام از گروههای فوق در قیاس با بهار سال جاری(رشد فصلی) و تابستان ۱۴۰۲(رشد نقطه به نقطه) بررسی شده است.
افت چشمگیر تولیدات فولاد خام در تابستان امسال
بر این اساس مشاهدات نشان میدهد وزن کل فولاد خام تولید شده در تابستان ۱۴۰۲ حدود ۶ میلیون و ۲۱۱ هزار تن بوده است. بررسی مقدار تولیدات در تابستان ۱۴۰۲ در مقایسه با فصل مشابه در ۱۴۰۱ حاکی از کاهش ۱۵.۷ درصدی تولید این گروه از محصولات هستند. همچنین در مقیاس فصلی، مشاهده میشود کل تولیدات فولاد خام در تابستان ۱۴۰۲ حدود ۳۴.۱ درصد نسبت به بهار سال جاری افت داشته است.
افت فصلی ۷.۸ درصدی محصولات فولادی در سه ماهه دوم ۱۴۰۲
سایر دادهها از تولید محصولات فولادی نیز نشان میدهد که مجموعا در تابستان ۱۴۰۲ حدود ۵ میلیون و ۴۲۲ هزار تن وزن محصولات تولید شده است. بر اساس محاسبات حجم تولید این گروه صنعتی در مقایسه با تابستان سال گذشته ۲ درصد رشد داشته اما در قیاس با بهار ۱۴۰۲ حدود ۷.۸ درصد کاهش در تولیدات خود را تجربه کرده است.
تولید بیش از ۱۷ میلیون سیمان در تابستان سال جاری
سیمان یکی دیگر از محصولات منتخب مورد بررسی درگاه ملی آمار است. بر اساس دادهها مشاهده میشود در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۷ میلیون و ۲۸۱ هزار تن سیمان تولید شده است. مقایسه حجم سیمان تولید شده در تابستان ۱۴۰۲ در مقایسه با فصل مشابه در ۱۴۰۱ بیانگر بهبود ۹.۸ درصدی در مقدار تولیدات این بخش از صنعت بوده اما در مقابل مشاهده میشود میزان محصولات تولید شده در این فصل، نسبت به بهار همین سال با کاهش ۳.۸ درصدی مواجه بوده است.
تولید ۲۷۲ هزار دستگاه سواری در تابستان ۱۴۰۲
بررسی سواریهای تولید شده نیز حاکی از تولید ۲۷۲ هزار دستگاه سواری در تابستان ۱۴۰۲ هستند. دادهها نشان میدهد مقدار تولیدات این بخش نیز حدود ۱۲.۴ درصد در قیاس با تابستان سال گذشته افزایش یافته است. این درحالیست که مقدار تولیدات در تابستان ۱۴۰۲ نسبت به بهار تقریبا ثابت بوده و کمتر از یک درصد افت کرده است.
رشد محصولات پتروشیمی در مقیاس فصلی و نقطهای
در مقابل مشاهده میشود تولیدات پتروشیمیها در تابستان ۱۴۰۲ هم در قیاس با تابستان سال گذشته و هم نسبت به بهار ۱۴۰۲ افزایش یافته است. به همین ترتیب کل تولیدات بخش پتروشیمی کشور در فصل مورد بررسی حدود ۱۹ میلیون تن به ثبت رسیده که نسبت به بهار ۵.۶ درصد و نسبت به تابستان گذشته ۱۱.۸ درصد بیشتر شده است.
این درحالیست که درباره نرخ خوراک پتروشیمیها و نحوه قیمتگذاری آن هنچنان نزاع گستردهای میان ذینفعان، سهامداران و سیاستگذاران وجود دارد.