به گزارش اکوایران، هند در راستای سیاست محدودسازی صادرات مواد غذایی اصلی، در روز جمعه (۱۷ آذر) پیاز را نیز به فهرست رو به گسترش خود اضافه کرده است چراکه دولت این کشور قصد دارد قیمتهای داخلی را پیش از برگزاری انتخابات ملی، پایین بیاورد. به نوشته بلومبرگ، صادرات پیاز از هند به کشورهای دیگر […]
به گزارش اکوایران، هند در راستای سیاست محدودسازی صادرات مواد غذایی اصلی، در روز جمعه (۱۷ آذر) پیاز را نیز به فهرست رو به گسترش خود اضافه کرده است چراکه دولت این کشور قصد دارد قیمتهای داخلی را پیش از برگزاری انتخابات ملی، پایین بیاورد.
به نوشته بلومبرگ، صادرات پیاز از هند به کشورهای دیگر تا ۳۱ مارس (۱۲ فروردین) ممنوع شده است، اگرچه آن دسته از سبزیجاتی که پیش از اعلام این تصمیم آماده صادرات شدهاند، شامل این قانون نمیشوند.
تصمیم هند برای منع صادرات پیاز یک روز پس از ممنوعیت استفاده از عصاره نیشکر برای تولید سوختهای زیستی اعلام شده است؛ اقدامی که در جهت افزایش ذخایر شیرینکنندهها انجام شده و به دنبال محدودیتهای صادراتی برای گندم و برنج اعلام شده است.
تصمیم هند برای ممنوعیت صادرات مواد غذایی اصلی، در بازارهای جهانی تأثیر قابل توجهی داشته و تأمین گندم و برنج را در کشورهای آسیایی و آفریقایی با خطر روبهرو کرده است.
راهول باجوریا، اقتصاددانِ شرکت «بارکلیس» (Barclays Plc.) اعلام کرده: «افزایش تورم مواد غذایی باعث شده دولت در راستای تأمین مواد غذایی داخلی، چندین اقدام انجام دهد؛ هم از طریق ممنوعیت صادرات و هم به وسیله افزایش واردات. این استراتژی تا زمان برگزاری انتخابات ملی در اواسط ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت».
از سوی دیگر، بانک مرکزی هند در روز جمعه (۱۷ آذر) نرخ بهره را بدون تغییر باقی گذاشت و همین امر نگرانیها نسبت به افزایش بیشتر قیمت مواد غذایی را در پی داشته است. متوسط قیمت خردهفروشی پیاز، گوجه، برنج و شکر در هند در مقایسه با یک سال قبل به ترتیب ۹۸، ۳۲، ۱۴ و ۵ درصد افزایش پیدا کرده است.