در این بُرش مسعود نیلی، اقتصاددان سرشناس کشورمان، توضیح میدهد اگر قرار باشد تنها یک اتفاق را بهعنوان بزرگترین دستاورد اقتصادی بشر بعد از جنگ جهانی دوم انتخاب کند، قطعا آن مهار تورم در سطح بینالمللی است.
این استاد اقتصاد سالهاست که درباره تورم صحبت میکند. او بخش قابلتوجهای از زمان و توان خودش را -مخصوصا در حوزه عموم- صرف تبیین و توضیح تورم و عللش کرده است؛ چراکه نیلی براین باور است که اگر قرار باشد اقتصاد ایران روز خوشی ببیند باید تورم مهار شود.
ایران مزمنترین (و نه بالاترین) تورم را در تاریخ جهان از آن خود کرده است. اقتصادی که از اواسط دهه ۵۰ تا الان -چیزی حدود نیمقرن- دائما با تورمهای بالا (و البته نه ابرتورم) روبهرو بوده است. همانطور که دراین برش میشنوید بودهاند کشورهایی با تورمهای بالای هزار درصدی! اما این وضعیت پایدار نمانده اما ایران وضعیت تورم دو رقمی خود را در اکثر نیم قرن اخیر حفظ کرده است و از همین بابت به لقب مزمنترین تورم جهان رسیده است.
نیلی در این بُرش توضیح میدهد که تا همین نیمه دوم دهه ۹۰ جهان شاهد تورمهای خیرهکنندهای بوده است. اما در فاصله زمانی کمی تا اوایل هزاره جدید، ناگهان مساله تورم در اکثر قریب به اتفاق کشورها حل میشود؛ این چیزی کمتر از یک معجزه اقتصادی نیست!
بُرشهای دیگر این سخنرانی:
۱. چه چیزی مانعِ حرکت سیاستمدار به سمت چاپ پول میشود؟
۲. دلیل اقتصادی دو حزبی شدن نظامهای سیاسی
کامل این برنامه را اینجا ببینید: