به گزارش اکوایران، خبر بازگشت میگوهای آلوده ایران را اولین بار یک رسانه محلی در کرمان به نقل از صادرکنندگان بوشهری منتشر کرد. خبری که نگرانی از عرضه این میگوهای آلوده در کنار مرجوع شدن آنها وجود داشت. امروز ۱۳ آذر ماه یعنی دو روز پس از انتشار این خبر، در اطلاعیهای نسبت به درج اخبار […]
به گزارش اکوایران، خبر بازگشت میگوهای آلوده ایران را اولین بار یک رسانه محلی در کرمان به نقل از صادرکنندگان بوشهری منتشر کرد. خبری که نگرانی از عرضه این میگوهای آلوده در کنار مرجوع شدن آنها وجود داشت.
امروز ۱۳ آذر ماه یعنی دو روز پس از انتشار این خبر، در اطلاعیهای نسبت به درج اخبار در زمینه برگشت میگوهای صادراتی ایران، توضیحداد: میگوی استان بوشهر در سال گذشته به بیش از ۲۳ کشور جهان شامل چین، روسیه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای حاشیه خلیج فارس و غیره صادر شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز این روند ادامه داشته است.
در ادامه این سازمان اعلام کرد: سال گذشته ۲۴ هزار تن میگو صادر شد که از این میزان ۵.۸ هزار تن به چین و ۸.۶ هزار تن به روسیه صادر شده است. امسال نیز صادرات میگو تا پایان آبان ماه نزدیک به ۱۱.۶ هزار تن بوده است که سهم چین ۱.۶ هزار تن و روسیه ۴.۷ هزار تن بوده است و تاکنون محموله ای به دلیل آلودگی فاضلابی و آلودگی بهداشتی به بوشهر برگشت داده نشده است.
سازمان دامپزشکی تاکید شد: تاکنون هیچگونه میگوی تولید استان بوشهر از چین مرجوع نشده و همچنین میگوی این استان به ژاپن صادر نشده است که برگشت داده شود.
در ادامه اطلاعیه دامپزشکی آمد: همچنین برای صادرات محصولات شیلاتی به چین، کارگاههای فرآوری آبزیان باید کد تاییدیه بهداشتی مطابق استانداردهای بهداشتی این کشور را اخذ کنند و در صورت قصور در اجرای ضوابط بهداشتی چین، تاییدیه بهداشتی این کارگاهها توسط چین لغو یا معلق می شود و تا زمانی که چین از شرایط بهداشتی محصولات تولیدی آنها اطمینان حاصل نکند، اجازه صادرات مجدد را به این کارگاه ها نخواهد داد.
سازمان دامپزشکی افزود: چنین محصولاتی با شرایط غیربهداشتی که در این خبر اعلام شده است تاکنون به بوشهر برگشت داده نشده و از طرف چین به ایران اعلام نشده است. در ضمن این کارگاهها بهطور منظم توسط ناظران و ممیزان بهداشتی دامپزشکی کشور و استان بوشهر مورد بررسی بهداشتی قرار میگیرند.
چین و ژاپن میگوهای ایران را پس فرستادند؟
براساس اطلاعیه سازمان دامپزشکی، پیش از تایید بهداشتی میگوهای صادراتی توسط اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، این میگوها در آزمایشگاههای مورد تایید سازمان دامپزشکی مورد آزمایش قرار میگیرند و پس از تایید نتایج آزمایشگاهی مطابق استانداردهای بینالمللی، گواهی بهداشتی بینالمللی برای محمولهها صادر خواهد شد.
این سازمان اضافه کرد: با توجه به دارا بودن دامپزشک در همه کارگاه های فرآوری آبزیان در استان بوشهر، روند بهداشتی تولید از ابتدای ورود میگو از مزارع پرورش به کارگاه فرآوری تا زمان بسته بندی، انجماد و حتی بارگیری تحت نظارت بهداشتی این دامپزشکان انجام میگیرد و درصورتی که تایید سلامت این محصولات برای داخل کشور یا خارج کشور تایید نشود، اجازه توزیع در داخل کشور یا صادرات نخواهند داشت.
سازمان دامپزشکی ایران تاکید کرد: هر ساله برنامه پایش و بررسی وضعیت بهداشتی میگو با عنوان NRP توسط ادارههای کل دامپزشکی استانها انجام میگیرد و نمونه میگوهای اخذ شده از مزارع پرورش میگو برای برررسی باقیمانده ها و غیره به آزمایشگاههای بینالمللی در اروپا ارسال میشوند. نتایج آزمایشهای میگوهای ارسالی به آزمایشگاههای اروپا حاکی از سلامت میگوی ایران و میگوی استان بوشهر است که در سال جدید ایران مجدد اجازه صادرات میگو به اروپا را از اتحادیه اروپا اخذ کرد.