به گزارش اکوایران، رسانه های هندی نوشتند، سیب تولیدی ایران یکی از میوه هایی است که توانسته جای خود را در بازار هند پیدا کند تاحدی که تولیدکنندگان داخلی این کشور را در تنگنا قرار داده است. بر اساس گزارش آنها، انواع سیب تولیدی ایران با قیمتی نازل تر از میوه های هندی توزیع میشود و برهمین […]
به گزارش اکوایران، رسانه های هندی نوشتند، سیب تولیدی ایران یکی از میوه هایی است که توانسته جای خود را در بازار هند پیدا کند تاحدی که تولیدکنندگان داخلی این کشور را در تنگنا قرار داده است.
بر اساس گزارش آنها، انواع سیب تولیدی ایران با قیمتی نازل تر از میوه های هندی توزیع میشود و برهمین اساس مصرفکنندگان هندی، سیب ایران را بر تولیدات داخلی که گران تر هستند، ترجیح میدهند.
فیاض احمد مالک، رئیس انجمن میوهکاران شمال کشمیر هم در این باره اعلام کرد: تولید سیب کشمیری در سال جاری کاهش قابل توجهی داشته و همین مسئله باعث گرانی سیب تولید داخل شده است. دولت هند برای جبران کمبود سیب در بازار این کشور ۱.۴ میلیارد نفری، مانند سالهای گذشته، اقدام به واردات گسترده سیبهای ایرانی کرده است.
او گفت: واردات سیب ایرانی در ۱۵ روز گذشته آغاز شده است که باعث کاهش بیش از ۶۰۰ روپیه ای نرخ سیب در هر جعبه شده است.
به نقل از تسنیم، این تولیدکننده هندی گفت: تنها دو هفته پیش، یک جعبه سیب ما بین ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ روپیه در بازارهای مختلف میوه هند به فروش می رسید. اما اکنون ما هر جعبه را ۸۰۰ روپیه می فروشیم.
ملک گفت که آنها از دولت درخواست کرده اند تا بر واردات سیب های ایرانی تعرفه وضع کند.هر جعبه سیب ایرانی به وزن ۱۰.۵ کیلوگرم در حال حاضر به قیمت ۶۰۰ روپیه به فروش می رسد.
صادرات سیب ایران
طبق آمارهای گمرک در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۱، بیش از ۶۲ هزار و ۵۹۵ تن سیب تازه و سیب خشک کرده به ۲۹ کشور مختلف صادر شده که از نظر وزنی با کاهش حدود ۳۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه شده است. این میزان صادرات ۲۱۵ میلیون و ۹۰ هزار و ۲۰۳ دلار ارزآوری برای ایران داشته که معادل ۶۳۷۵ میلیارد و ۱۷۴ میلیون و ۸۰۳ هزار تومان است.
در سال گذشته بیش از ۹۳ درصد از صادرات سیب به کشورهای افغانستان، امارات، پاکستان، ترکمنستان، عراق و هند انجام شده است که در این میان عراق با خرید بیش از ۲۹۶ هزار تن بزرگترین خریدار و مشتری سیب ایرانی به شمار میرود. پس از آن کشورهای افغانستان با ۹۴ هزار تن و هند با ۸۳ هزار تن در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
طبق داده های موجود در سال جاری کماکان سومین متقاضی سیب ایران، کشور هند است.