به گزارش اکوایران: عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری که سه شنبه شب ۷ آذر برگزار شد، پیرامون توانمندی داخلی در تولید اتوبوس برقی گفتگو کرد. علی آبادی در پاسخ به سوال میزان سرمایهگذاری در راستای راهاندازی خط تولید انبوه اتوبوسهای برقی عنوان کرد: به منظور پی بردن به […]
به گزارش اکوایران: عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری که سه شنبه شب ۷ آذر برگزار شد، پیرامون توانمندی داخلی در تولید اتوبوس برقی گفتگو کرد.
علی آبادی در پاسخ به سوال میزان سرمایهگذاری در راستای راهاندازی خط تولید انبوه اتوبوسهای برقی عنوان کرد: به منظور پی بردن به عدد سرمایهگذاری باید به سراغ سرمایهگذار بروید؛ آنچه حائز اهمیت است، این است که ما یک تغییر رویکرد را در خودرو سازیهای کشور خواهیم داشت و خودروسازی دیزل سنگین به مرور به سیستمهای جدید برقی تبدیل میشوند. او ادامه اظهار داشت که گمان نمیکند سرمایه گذاری تازه وسیعی در این امر صورت گرفته باشد؛، با توجه به این که خودروهای برقی سیستمهای نسبتا ساده تری دارند.
او در ادامه در پاسخ به سوال آیا خودروسازهای دیگری هم داریم که در حیطه اتوبوس برقی شروع به کار کردهاند؛ گفت: بله. اتوبوس برقی در حقیقت تولیدش تازه دارد شروع میشود، ولی خب در بخش نوآوری و طراحی و ساخت نمونه، مثلا در مپنا تقریبا کار را طی دو سه سال گذشته انجام دادیم. نخستین اتوبوس برقی مان را با استفاده از ظرفیتهای استانداردسازی خودمان استاندارد کردیم این خودش یک اقدام مهم متهورانه است که اداره استاندارد با تمام دقت این کار را انجام داد و من تبریک میگویم به آنها، انصافا کار خوبی بود که با دستور رئیس جمهور انجام شد، ما در حقیقت از آن روز آماده شدیم برای راه اندازی خط تولید، امروز هم به مبارکی اولین خط تولید را افتتاح کردیم، در عقاب افشان که یکی دیگر از اتوبوس سازهای ما است، الان آنجا هم خط دارد بهره برداری میشود. در طی مراسمی مردم را در جریان آن جا هم قرار خواهیم داد.
وزیر صمت در پاسخ به هدفگذاری تولید خودروهای برقی تا پایان سال اعلام کرد که اگر من بودم که با توجه به همه مزایایی که اینها دارند هرچه زودتر این کار را میکردم، ولی چالشهایی داریم که برایش راه حل پیدا کنیم و روند پیشرفت مناسب است، من فکر میکنم که ما تا پایان امسال به طور محسوس اتوبوسهای برقی و همچنین خودروهای برقی یا تاکسیهای برقی را در شهر خواهیم داشت حالا این محسوس که میگویم خودش یک عدد خیلی خیلی کلی و گنگ است، ولی من تلاش خواهم کرد که این عدد را هرچه بیشتر افزایش بدهم به دلایلی که اگر سوالات شماها اجازه داد به آنها خواهم پرداخت.
علی آبادی همنچنین گفت: امسال این اتوبوس سازی تا پایان حدود صددستگاه اتوبوس جدید برقی خواهد داد، اما چنانچه یک مقدار حمایت بشود این عدد میتواند افزایش پیدا بکند، فعلا هدفی است که ما با درنظر گرفتن این که باید فرهنگسازی بشود، باید آمادگی به وجود بیاید، ببینید اتوبوس برقی، تاکسی برقی، موتورسیکلت برقی اینها پدیدههای هستند که نیازمند به فرهنگسازی است.
من تخصص این که بگویم ما چقدر نیاز داریم را ندارم، شهرداری تهران بهتر ازمن میتواند بگوید، ولی خب آنها شرایط استاندارد را میگویند، یعنی برای این حجم از جمعیت و این حجم از جابجایی، در مثلا افق نزدیک برای شهرداری تهران مثلا ممکن است عدد هفت هزار مثلا عدد قابل قبولی باشد، ولی خب این برای شهرهای مختلف متفاوت است بسته به ترافیک آنها و اینکه ما در چه بازه زمانی باید ماشین بتواند به مسافر برسد اینها استانداردهایی دارد که در تخصص من نیست، ولی من فکر میکنم ما میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای داخلی همه نیازها را پوشش بدهیم.
علی آبادی عنوان کرد که ما برای تاکسیها یک برنامهای را در دستور کار داریم که الان دارد انجام میشود. بعضی از ایستگاهها مثلا کار نمیکند یا بعضی از ایستگاهها آن سوکتشان با همدیگر منطبق نیست که بعد مدیر پروژه گفتم خب شما باید آدپتور لازم را اینجا پیش بینی بکنید، ولی خب در بیشتر ایستگاههایی که عملیاتی بودند این مشکلات نبود فکر کنم تا پایان سال ما تقریبا در اغلب راه ها، سعی میکنیم که یک امکان برای شارژ به وجود بیاوریم یادمان باشد ماشینهای برقی، چون با شبکه موجود سازگار هستند و هرکدام ازآنها خودشان در داخل ماشین یک شارژر آمبرد دارند از شارژ ماشین استفاده کنند اگر یک پریز حتی کم آمپر مثلا ۵ آمپر، ۱۰ آمپر اگر گیرشان بیاید میتوانند ماشین شان را، منتها در یک بازه زمانی طولانیتر شارژ بکنند، اما اگر به شارژرهای سریع دست پیدا بکنند خب میتوانند ۱۰ دقیقه، ۲۰ دقیقه یا نیم ساعت میتوانند شارژشان انجام بدهند برای مسافت ۱۰۰ کیلومتر، ۵۰۰ کیلومتری که به نظر من معقول است.
او پیرامون سوال ناترازیهایی که در برق وجود دارد، چه در تابستان و چه در زمستان، گفت: ظرفیت بسیار خوبی در کشور ایجاد شده، ما تقریبا در اغلب نقاط کشور شبکه برق داریم، الان در بیشتر روستاها حتی برق است، لذا یک خانواده روستایی هم میتواند ماشین خودش را تو روستا شارژ بکند، ولی بله در ساعاتی از سال ناترازی داریم که تو آن ساعات مشخص مثلا برفرض همین تابستان در همه ساعات تابستان که ما کمبود نداریم که ما در برخی از ساعات داریم، تو آن ساعات ما میتوانیم شارژرها را محدود کنیم تو خارج از ساعات پیک شارژ بکنند، ضمن این که افزایش ظرفیت نیروگاهی هم در دست اقدام است.
وزیر صمت در خصوص گران بودن قیمت خودروهای برقی نیز کفت: خودروهای برقی در گذشته خیلی گران بودند، اما خوشبختانه فناوری موجب شده که اینها از نظرقیمتی به خودروهای بنزینی، خیلی نزدیک بشوند. لذا در بحث قیمت میخواهم بگویم اختلاف چندان نیست، اختلاف خیلی بزرگ نیست، اگر ما بتوانیم مقیاس تولیدمان را افزایش بدهیم یعنی بتوانیم به تیراژهای بالا دست پیدا بکنیم، من مطمئن هستم که قیمتها کنترل میشود.