اکوایران؛ در بسیاری از مکانها امکان حفر چاه وجود ندارد، در واقع قانون اجازه کندن چاه در چنین مناطقی را نمیدهد. سختگیری دولت نیز به سبب حفظ آبهای زیرزمینی خواهد بود. در مناطقی که سفرههای آب زیرزمینی دارای آب کمتری هستند و در صورت حفر بیش از حد چاه، ممکن است حتی آب آشامیدنی چنین […]
اکوایران؛ در بسیاری از مکانها امکان حفر چاه وجود ندارد، در واقع قانون اجازه کندن چاه در چنین مناطقی را نمیدهد. سختگیری دولت نیز به سبب حفظ آبهای زیرزمینی خواهد بود. در مناطقی که سفرههای آب زیرزمینی دارای آب کمتری هستند و در صورت حفر بیش از حد چاه، ممکن است حتی آب آشامیدنی چنین مناطقی نیز کم شود. اما افرادی قانون را زیر پا گذاشته و اقدام به حفر غیرمجاز میکنند، مجازات چنین افرادی چیست؟
در بند ب تبصره ۷ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ میزان جریمه مربوط به برداشتهای آب تا زمان انسداد چاههای غیر مجاز موضوع «ج» ماده ۴۰ قانون هفتم توسعه، در صورت کشت محصولات اساسی کشاورزی و راهبردی کشور به ازای هر متر مکعب حد اکثر مبلغ ۶ هزار ریال و در غیر این صورت به ازای هر متر مکعب آب ۱۲ هزار ریال تعیین میشود که متناسب با افت سفره و متناسب با حجم کسری مخزن سفره که حسب دستور العمل ابلاغی توسط وزارت نیرو تعیین میشود.