به گزارش اکوایران، امروز (۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲)، اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران در هشتمین گردهمایی ماهانه خود میزبان محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هستند تا بخشی از مسایل و مشکلات بخش خصوصی را از طریق او پیگیری کنند. در بخشی از این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافق نهایی محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی بر سر تشکیل سریعتر […]
به گزارش اکوایران، امروز (۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲)، اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران در هشتمین گردهمایی ماهانه خود میزبان محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هستند تا بخشی از مسایل و مشکلات بخش خصوصی را از طریق او پیگیری کنند.
در بخشی از این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافق نهایی محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی بر سر تشکیل سریعتر وزارت بازرگانی خبر داد. پورابراهیمی اعلام کرد، بعد از تکمیل بررسی لایحه برنامه هفتم، بررسی تشکیل وزارت بازرگانی نهایی و برای شورای نگهبان ارسال خواهد شد و در نهایت احتمالا در زمستان امسال وزارت بازرگانی تشکیل و فعالیتش را شروع میکند.
او در این نشست به عملکرد دولت و بانکمرکزی در حوزه ارزی انتقاد کرد و گفت: باید حتما سیاستهای ارزی بانک مرکزی اصلاح شود . چون در حال حاضر به دلیل رفتار دستوری بانک مرکزی ۷۰ درصد صادرکنندگان حرفهای و قدیمی ما از عرصه تجارت حذف شدهاند. پورابراهیمی گفت: به رغم اینکه ارزش پول کاهش یافته است، صادرات ما کاهشی بوده و به تبع آن تراز تجاری ما در هفت ماه اخیر به طور پیوسته منفی مانده است.
او در بخش دیگر اعلام کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد مشکلات به نرخ بازگشت ارزی که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود، بر میگردد. در برنامه هفتم قرار است قیمت گذاری دستوری بانک مرکزی در ۴ گروه کالایی حوزه دانش بنیان، فنی مهندسی، کشاورزی و صنایع دستی حذف شود . درضمن به دنبال الزام اجرای این بند توسط بانک مرکزی هم هستیم.
به گفته پور ابراهیمی در واقع بازگشت ارز چهار گروه بالا بر اساس آنچه خود بخش خصوصی مایل است انجام خواهد شد و الزامی برای بازگشت ارز طبق خواسته بانک مرکزی نخواهد بود تا شاهد رشد صادرات کالا باشیم.
در این نشست احمد رضا فرشچیان عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران اعلام کرد، ما خواهان توقف پیمان سپای ارزی برای صادرات هستیم. آثار این سیاست پس از ۶ سال به خوبی نشان میدهد این سیاست شکست خورده است . شما داده های دقیق تری نسبت به ما دارید که مشخص میکند این سیاست چه بر سر صادرات کشور آورده است.
او ادامه داد: اگر قانون پیمان سپاری ارزی از طریق مجلس حذف نشود؛ این قانون کماکان به بخش خصوصی و صادرات ضربه میزند. چون دولتیها میگویند اگر قرار است این قانون حذف شود باید از طریق مجلس حذف شود و آنها ناچار به اجرای آن هستند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به درخواست صادرکنندگان در خصوص توقف کامل سیاست پیمان سپاری ارزی گفت: به دلیل شرایط تحریمی، «پیمانسپاری» ارزی تحت هیچ شرایطی حذف نمیشود. او افزود: الان ۹۰ درصد مشکلات پیمان سپاری درخصوص نرخ بازگشت ارز صادراتی است که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود. پس باید شرایط زمان و نرخ ارز بازگشتی را اصلاح کنیم.
او در بخشی دیگر از اظهاراتش به دفاع از عملکرد دولت رئیسی پرداخت و عملکرد ۸ ساله دولت روحانی را زیرسوال برد و گفت: در دو ساله اخیر دولت رئیسی شاهد رشد اقتصادی بودیم. رشدی که در دولت روحانی تجربه نکردیم.
پورابراهیمی اعلام کرد: ما ناترازی در برق را کاهش دادیم. موضوعی که حمیدرضا صالحی عضو کمیسیون برق اتاق در واکنش به آن اعلام کرد: ما در بخش خصوصی می توانیم موضوع ناترازی برق و گاز را ظرف دو سال و نیم به طور کامل برطرف کنیم؛ فقط لازم است دولت اجازه دهد ما کار کنیم.
او افزود: درحالی که شما می گوید شرایط تغییر کرده ما تغییری در عمل نمی بینیم دست فرمان همان دست فرمان قدیمی است. کشور را بخش خصوصی می سازد ولی بخش خصوصی در ایران تحت فشار است. الان در پروژه های عمرانی ۱۵۰ درصد عقب هستیم. دولت اجازه دهد بخش خصوصی بیاید و اگر اجازه دهد بخش خصوصی سرمایه اش را هم وارد میکند.
به گفته صالحی در برنامه هفتم برخلاف انتظار ردپایی از کوچک شدن دولت نمی بینیم. موفقیت دولت را باید در داده های جی دی پی ببینیم که در داده های موجود خبری از آن نیست. سهم ما از کیک اقتصاد جهانی کوچک و کوچک تر شده است.
او به تورم و مالیاتی که از تورم از مردم گرفته شده هم نقد کرد.
در این نشست فعالان اقتصادی به نقد قیمت گذاری دستوری، عدم تک نرخی کردن ارز ، مشکلات حوزه خودرو و عدم پرداخت زیان انباشته ۱۶۳ هزار میلیارد تومانی در این حوزه ، کاهش ارز پول ملی ، سیاست های ارزی بانک مرکزی و دخالت های مکرر دولتی ها در حوزه تولید و تجارت و … پرداختند. مباحثی که پاسخ های روشنی برای آن از سوی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دریافت نکردند.