به گزارش اکوایران، براساس اعلام وزارت جهادکشاورزی در سال زراعی جاری یعنی سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ میزان تولید گندم ایران به ۱۴ میلیون تن خواهد رسید. رقمی که باتوجه به میزان تولید سال زراعی قبل می توان به تحقق آن امیدوار بود. در سال زراعی پیش ۱۴۰۲-۱۴۰۱ باتوجه به حمایت های دولت و شرایط مساعد آب و هوایی تولید به رقم ۱۳.۵ میلیون تن رسید.

رقمی که با داده های وزارت کشاورزی آمریکا مشابه است. وزارت کشاورزی آمریکا در گزارشی درخصوص  وضعیت تولید غلات جهان اعلام کرد ایران در سال زراعی ۲۰۲۳-۲۰۲۲ رقمی برابر  ۱۳.۲ میلیون تن گندم تولید کرده است و در سال زراعی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ تولیدش به رقم ۱۴ میلیون تن خواهد رسید که سهمی کمتر از ۱.۸ درصد از تولید جهانی دارد. البته هنوز میزان تولید ایران به سال‌های ۲۰۲۱- ۲۰۲۰ و ۲۰۲۰-۲۰۱۹ نرسیده است. به طوری که اکنون نسبت به سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ ، افتی بیش از ۱.۵ میلیون تنی در تولید گندم را تجربه می‌کنیم.

جدول تولید گندم ایران و جهان

بر اساس داده‌های وزارت کشاورزی آمریکا، در میان کشورهای بزرگ تولیدکننده گندم رتبه ۱۳ از آن ایران است. پس از ایران قزاقستان، برزیل و مصر قرار دارند.

برمبنای داده‌های موجود، چین بزرگترین تولیدکننده گندم دنیا در سال ۲۰۲۴-۲۰۲۳ بوده است . در این مقطع چین ۱۳۷ میلیون تن گندم  تولید خواهد کرد که این رقم نسبت به سال قبل میلادی حدود ۷۰۰ هزار تن کاهش دارد.

در این مقطع زمانی میزان  تولید اتحادیه اروپا با بیش از  ۱۳۴ میلیون تن و هند با ۱۱۰ میلیون تن گزارش شده است که نشان از جایگاه دوم و سوم آنها می‌دهد. 

بر اساس این گزارش روسیه توانسته موقعیت خود به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان در سال ۲۰۲۳ را حفظ کند. آمریکا، کانادا، پاکستان، استرالیا، اوکراین، ترکیه، آرژانتین، و انگلیس به ترتیب در رتبه های پنجم تا دوازدهم هستند.