به گزارش اکوایران، در سالهای اخیر با رشد فزاینده تورم تمایل مردم برای مراجعه به مراکز خدماتی کاهش یافته است. یکی از این مراکز خشکشوییها هستند. طبق اعلام اتحادیه خشکشویی تهران در سالهای ۵۶ و ۵۷ تعداد واحد صنفی تهران با جمعیتی که کشور در آن زمان داشت، حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ واحد بود. اما […]
به گزارش اکوایران، در سالهای اخیر با رشد فزاینده تورم تمایل مردم برای مراجعه به مراکز خدماتی کاهش یافته است. یکی از این مراکز خشکشوییها هستند. طبق اعلام اتحادیه خشکشویی تهران در سالهای ۵۶ و ۵۷ تعداد واحد صنفی تهران با جمعیتی که کشور در آن زمان داشت، حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ واحد بود.
اما اکنون این رقم در کلانشهر تهران فقط هزار واحد صنفی خشکشویی فعال است. براساس داده اظهارات ابوالفضل رجبزاده، رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران اگر شمیران و شهر ری را هم در نظر بگیریم حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد صنفی دراین مناطق فعال هستند و به نسبت جمعیتی که کشور دارد، تعداد واحدهای صنفی نسبت به گذشته خیلی کاهشی بوده است. با مقایسه جمعیت کشور در سال ۵۷ و جمعیت کشورمان در حال حاضر، میبایست چیزی حدود ۲۵۰۰ واحد صنفی خشکشویی فعال باشد اما به دلیل روند کاهشی آمار چیز دیگری را نشان میدهد.
چون بسیاری از این واحدهای صنفی به مرور مجبور شدن تعطیل کنند. با ادامه تورم موجود در کشور هم پیشبینی میشود این روند ادامه پیدا کند. چون فقط در شش ماه اخیر نسبت به سال گذشته طبق اعلام اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران استقبال مردم و مراجعه آنها به خشکشوییها کاهش چشمگیری داشته باشد و تیراژ کار آنها به شدت کاهش یافته است.
به گفته رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران حتی دیگر شرکتها که در گذشته با آنها قرارداد داشتند دیگر قراردادی نمی بندند و در نهایت مراجعه کنندگان به خشکشوییها همان مردم عادی هستند.
البته طبق اظهارات رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران مراجعه مردم هم کاهش یافته و در مقایسه با سال گذشته چیزی حدود ۳۰ درصد افت کرده است.
هزینه خشکشوییها بسیار بالاست
در مورد هزینههای بالای خشکشوییها هم رجبزاده گفت: کار واحدهای صنفی خشکشویی به رغم زحمت زیاد، درآمد پایینی دارد. مراجعه کنندگان کمی دارد و شاهد عدم استقبال مردم از صنف خشکشویی هستیم. پودر شستشو سادهترین چیزی است که در واحدهای مسکونی هم به مصرف روزمره خانوادهها میرسد و هر دفعه با یک قیمت به فروش میرسد. قیمت مواد اصلی خشکشویی که پرکلرواتیلن است به بشکهای ۴۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین قیمت لوازم مصرفی مثل چوب لباسی، نایلون و هزینه آب، برق و گاز به شدت بالا رفته است.
به نقل از اتاق اصناف تهران، او افزود: در کنار تمام این موارد قیمت هزینه حقوق پرسنل هم است که معمولا با رقم پایین جذب این کار نمیشوند و رقم بالاتر هم توجیه اقتصادی برای صاحب آن خشکشویی ندارد.
رجب زاده همچنین گفت دستگاه خشکشویی تا قبل از گران شدن دلار حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان بود اما قیمت به روز آن حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون شده است. این جهش قیمت عجیب و هزینههای سرسامآور مجالی برای رشد به صنف خشکشویی نمیدهد. به همین دلیل روز به روز فعالیت این شغل کمتر میشود. تنها راه حل موجود این است که هزینهها مدیریت شود و نیروی کار حرفهای برای این شغل آموزش دیده شود و حقوق مورد نظر این افراد، تامین شود.
رجبزاده با اشاره به اینکه با وضعیت کنونی این شغل به مرور از بین میرود. از دولت خواست برای حفظ کردن این شغل حرکتی انجام دهد. به گفته او در گذشته تعرفههای آب، برق و گاز خشکشوییها مثل گرمابهها ارزانتر محاسبه میشد. اما در حال حاضر تعرفههای آنها گرانتر هم محاسبه میشود. حتی در مورد فاضلاب هم چند برابر واحدهای دیگر محاسبه میشود. به این دلیل که خشکشوییها پساب و مصرف آب بیشتری دارند.