برخی پژوهشها میگوید در حالی نسل سوم اتاق های بازرگانی در دنیا ظهور کرده، اتاق بازرگانی در ایران هنوز در مرحله اول گیر است و فقط در سطح پیگیری مطالبات از دولت فعال است. در واقع کمیت اتاق در ارائه خدمات به خود و تعامل با نهادهای مدنی لنگ است.
اتاق های بازرگانی همواره منتقد حکمرانان و سیاست گذاران بوده اند و تدابیر آنها را عاملی موثر در جاماندن ایران در عرصه رقابت اقتصادی می دانند.
اما در مقایسه،اتاق بازرگانی در ایران با سایر اتاق های بازرگانی در دنیا فاصله دارد؟
این نقد با حسین سلاح ورزی رییس اتاق بازرگانی ایران در میان گذاشته شد. او در پاسخ به اکوایران این ماندن در لاک تاریخی را هم متوجه تسلط دولت بر امور اقتصادی می داند.
سلاح ورزی بر یک نکته دیگر نیز تاکید دارد: از سال ۱۳۸۵ و بعد از ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴، ایفای نقش اتاقهای بازرگانی در ایران تغییر کرده و گامهایی در این خصوص برداشته شده است. هرچند به دلایل مختلف و متعدد این تلاشها به نتیجه مطلوب نرسیده است.
او در خصوص اینکه چرا اقدامات صورت گرفته به نتیجه نهایی نرسید، می گوید: اتاق دستگاه اجرایی نیست و نتیجه گرفتن آن مستلزم شرایط محیطی و شرایط حاکم برای اقتصاد کشور است و اینکه بگوییم اتاق تلاشی برای خارج شدن از پوسته سنتی خود صورت نداده درست نیست؛ چرا که تاکنون گامهای بلندی در این زمینه برداشته شده است.
گفت و گو با سلاحورزی در خصوص کارکرد اتاقهای بازرگانی و شیوه اداره اتاقهای بازرگانی ایران را در «اکوایران» ببنید.