به گزارش اکوایران، به دنبال شدیدتر شدن تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت خام روسیه، قیمت نفت در روز جمعه (۲۱ مهر) با افزایش همراه شد. این اتفاق باعث افزایش نگرانیها از ذخایر نفت شده که پیش از این نیز تحت فشار قرار داشت. به نوشته سیانبیسی، قیمت آتی نفت خام برنت با افزایش ۳۶ سنتی […]
به گزارش اکوایران، به دنبال شدیدتر شدن تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت خام روسیه، قیمت نفت در روز جمعه (۲۱ مهر) با افزایش همراه شد. این اتفاق باعث افزایش نگرانیها از ذخایر نفت شده که پیش از این نیز تحت فشار قرار داشت.
به نوشته سیانبیسی، قیمت آتی نفت خام برنت با افزایش ۳۶ سنتی به ۸۶ دلار و ۳۶ سنت به ازای هر بشکه رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با رشد ۰/۶ درصدی، ۸۳ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر بشکه معامله شد.
همچنین پیشبینی میشود نفت برنت با رشد هفتگی ۲/۱ درصدی همراه شود و قیمت وست تگزاس اینترمدیت هم طی این هفته ۰/۸ درصد افزایش پیدا کند. علت پیشبینی افزایش قیمت نفت، نگرانیها از اختلال احتمالی در صادرات نفت خاورمیانه به دلیل درگیریهای حماس و اسرائیل است.
ایالات متحده در روز پنجشنبه و برای نخستینبار، صاحبان نفتکشهایی که نفت روسیه را با قیمتی بیش از مصوبه گروه هفت حمل میکنند، مورد تحریم قرار داد. گروه هفت به دنبال حمله روسیه به اوکراین و برای جلوگیری از دستیابی مسکو به درآمد بیشتر از صادرات حاملهای انرژی و استفاده از آن برای پیشروی در جنگ اوکراین، حداکثر قیمتی که نفت روسیه باید در بازار به فروش برسد را ۶۰ دلار اعلام کرد؛ اما اکنون مسکو توانسته نفت خود را بسیار بیشتر از این مصوبه به فروش برساند.
روسیه دومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است و اعمال این تحریمها میتواند ذخایر جهانی نفت را تحت فشار بیشتری قرار دهد.
همچنین سازمان اوپک پیشبینی خود مبنی بر افزایش تقاضای نفت را مورد تأیید قرار داده و علت آن را مقاومت اقتصاد جهانی در برابر فشارها عنوان کرده است. این سازمان اعلام کرده چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت در جهان، تقاضای خود برای نفت را افزایش خواهد داد.
بازارها همچنین در انتظار انتشار دادههای مربوط به شاخص قیمت تولیدکننده، شاخص قیمت مصرفکننده و فعالیت تجاری چین در ماه سپتامبر هستند که قرار است اواخر روز جمعه منتشر شود. این گزارشها روند پیشرفت دومین اقتصاد بزرگ جهان که در ماههای اخیر با آهسته شدن رشد اقتصادی همراه بوده، مشخص خواهد کرد.