پاشنه آشیل تجارت، توسعه نامتوازن بنادر؟ / امنیت غذایی در خطر است؟ - افق اقتصادی

پاشنه آشیل تجارت، توسعه نامتوازن بنادر؟ / امنیت غذایی در خطر است؟ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-19
کد خبر: 395698 |
تاریخ انتشار : ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۷ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ بیست و سه روز پیش بندر شهید رجایی بندرعباس دچار سانحه هولناک شد. این اتفاق انقدر بزرگ بود که ضرورت بررسی وضعیت بنادر ایران در شرایط کنونی را الزام آور میکند. مرور وضعیت بنادر ایران نشان میدهد که تمرکز  مسیر تخلیه و بارگیری کالا در دو بندر امام خمینی و بندر شهید […]

پاشنه آشیل تجارت، توسعه نامتوازن بنادر؟ /  امنیت غذایی در خطر است؟

به گزارش اکوایران؛ بیست و سه روز پیش بندر شهید رجایی بندرعباس دچار سانحه هولناک شد. این اتفاق انقدر بزرگ بود که ضرورت بررسی وضعیت بنادر ایران در شرایط کنونی را الزام آور میکند. مرور وضعیت بنادر ایران نشان میدهد که تمرکز  مسیر تخلیه و بارگیری کالا در دو بندر امام خمینی و بندر شهید رجایی است. وضعیتی که این سوال را مطرح میکند؛ آیا برای حفظ امنیت غذایی و ترمیم تجارت تضعیف شده ایران ، نباید بحث تمرکززدایی در بنادر به جد دنبال شود؟ 

 

محمد عیقرلو، رئیس فدراسیون حمل‌ونقل و لجستیک ایران، به «اکوایران» گفت : اگرچه بنادر ایران، به ویژه بندر امام خمینی و بندر شهید رجایی، باید به عنوان دروازه‌های اصلی تجارت کشور تقویت شوند. اما باید توسعه بنادر کوچک‌تر و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در بنادر مختلف کشور در دستور کار دولت باشد. تا تراکم بار در بنادر بزرگ کشور رخ دهد. 

 مرز دریایی ایران بدون جزایر ۱۴۰۰ کیلومتر و با جزایر ۱۸۰۰ کیلومتر است. رئیس فدراسیون حمل‌ونقل و لجستیک ایران گفت: برای توزیع متوازن کالاها در سراسر بنادر کشور، به ویژه بنادر کوچک‌تر نظیر بندر لنگه، بندر جاسک و سایر بنادر تجاری ایران، نیاز به سرمایه‌گذاری‌های جدید داریم.

عیقرلو همچنین به وضعیت بنادر کوچک‌تر مانند چابهار و بوشهر اشاره کرد و گفت: بندر چابهار و بندر بوشهر در حال حاضر با ظرفیت کمتری فعال هستند، در حالی که بندر امام و بندر شهید رجایی همچنان هدف اصلی توسعه کشور محسوب می‌شوند و از  دیگر بنادر غافل شدیم. با توسعه بنادر کوچک‌تر و توزیع متوازن کالاها، می‌توانیم از فشار اضافی بر بنادر بزرگ بکاهیم.

باتوجه به شرایط حساس کشور عیقرلو تأکید کرد: توجه به ایمنی و ظرفیت‌سازی در بنادر مختلف، به‌ویژه در بنادر نفتی، در راستای حفاظت از امنیت ملی و اقتصادی کشور، امری ضروری و حیاتی است. براساس آمار سال گذشته حدود ۷ میلیون تن مشتقات نفتی در رویه ترانزیت خارجی از بندر امام، بندر عباس و بوشهر خارج شده است.

او معتقد است،  هر چند بندر امام خمینی بزرگترین بندر تجاری و نفتی ایران است و این بندر نقش مهمی در واردات کالاهای اساسی از جمله جو، گندم و دانه‌های خوراکی دارد. ولی باید توجه داشت که تمامی بنادر کشور از جمله بنادر کوچک‌تر نیز ظرفیت‌هایی دارند که باید به طور بهینه از آن‌ها استفاده کرد.

 در حال حاضر، حدود ۲۰  بندر تجاری در ایران فعال هستند، از جمله بندر امام، رجایی، آبادان، خرمشهر، بوشهر، کنگان، لنگه، دیر، جاسک و بندر عباس. بنابراین، توجه به تمامی بنادر و تخصیص منابع مناسب به آن‌ها، برای مدیریت بهینه تجارت دریایی کشور ضروری است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید