به گزارش اکوایران، تورم تولیدکننده بخش معدن یکی از شاخصهای مهم در اقتصاد است که تغییرات هزینههای مرتبط با استخراج و تولید مواد معدنی را منعکس میکند. این شاخص نشاندهنده میزان تغییر قیمت مواد اولیه، تجهیزات و خدماتی است که در فرآیندهای استخراج و بهرهبرداری از معادن به کار گرفته میشوند. افزایش یا کاهش تورم […]
به گزارش اکوایران، تورم تولیدکننده بخش معدن یکی از شاخصهای مهم در اقتصاد است که تغییرات هزینههای مرتبط با استخراج و تولید مواد معدنی را منعکس میکند. این شاخص نشاندهنده میزان تغییر قیمت مواد اولیه، تجهیزات و خدماتی است که در فرآیندهای استخراج و بهرهبرداری از معادن به کار گرفته میشوند. افزایش یا کاهش تورم در این بخش، نهتنها بر صنایع پاییندستی تأثیر میگذارد، بلکه میتواند شاخصهای کلان اقتصادی مانند صادرات، سرمایهگذاری و حتی تورم مصرفکننده را تحت تأثیر قرار دهد.
بخش معدن شامل زیرشاخههایی مانند استخراج کانههای فلزی و زغالسنگ است. تغییرات قیمت انرژی، ماشینآلات و تجهیزات استخراجی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر تورم تولیدکننده این بخش به شمار میروند.
تورم تولیدکننده در بخش معدن میتواند زنجیره تأمین صنایع پاییندستی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث افزایش قیمت نهایی محصولات صنعتی و ساختمانی شود. برای کنترل این شاخص، تثبیت هزینههای تولید از طریق سیاستهای حمایتی و تقویت بهرهوری در معادن ضروری است. این اقدامات میتوانند به کاهش هزینههای تولید و افزایش رقابتپذیری این بخش در بازارهای داخلی و جهانی کمک کنند.
آمارهای مرکز آمار ایران از تورم تولیدکننده بخش معدن در اسفند ماه سال ۱۴۰۳ نشان میدهد تورم پیشران ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در این بخش نسبت به بهمن ماه افزایش داشته است.
اوجگیری تورم پیشران در بخش معدن
مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود آماری از تورم تولیدکننده بخش معدن را اعلام کرده است. براساس این آمار، تورم تولیدکننده ماهانه بخش معدن در اسفند ماه سال گذشته نسبت به بهمن ماه افزایش یافته و به ۸.۵ درصد رسیده است.
با توجه به آمارها تورم تولیدکننده سالانه در بخش معدن نیز با افزایش همراه بوده است. تورم پیشران سالانه در بهمن ماه امسال معادل ۲۶.۹ درصد بوده که با افزایش به سطح ۲۸.۲ درصد در اسفند ماه رسیده است. به بیان دیگر قیمت نهادهها در بخش معدن در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸.۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین میتوان گفت تورم پیشران نقطه به نقطه در این بخش نیز همانند تورم پیشران ماهانه و سالانه افزایشی بوده است. تورم تولیدکننده نقطه به نقطه در بخش معدن در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ معادل ۳۸.۵ درصد بوده که به سطح ۴۴.۷ درصد در اسفند ماه افزایش یافته است. به عبارتی میتوان گفت قیمت نهادههای بخش معدن در اسفند ماه سال گذشته نسبت به اسفند ماه سال ۱۴۰۲، حدود ۴۴.۷ درصد افزایش پیدا کرده است.