به گزارش اکوایران؛ در روزهای اخیر، مردم کمتر در فروشگاه های زنجیره ای روغن و شکر پیدا میکنند. کمبود این اقلام طبق اعلام اتاق اصناف ایران ناشی از افزایش ناگهانی تقاضا بهدنبال شارژ جدید کالابرگهاست. دولت اخیرا کالابرگهایی برای کالاهای اساسی مانند روغن، شکر و برنج تخصیص داده که باعث رشد تقاضای آنها شده است. این افزایش تقاضا هم موجب […]
به گزارش اکوایران؛ در روزهای اخیر، مردم کمتر در فروشگاه های زنجیره ای روغن و شکر پیدا میکنند. کمبود این اقلام طبق اعلام اتاق اصناف ایران ناشی از افزایش ناگهانی تقاضا بهدنبال شارژ جدید کالابرگهاست. دولت اخیرا کالابرگهایی برای کالاهای اساسی مانند روغن، شکر و برنج تخصیص داده که باعث رشد تقاضای آنها شده است. این افزایش تقاضا هم موجب خالی شدن قفسهها شده است، اما وضعیت موجود طبق اعلام اتاق اصناف ایران موقتی و بهزودی برطرف خواهد شد.
احمدرضا بخشی،عضو کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران درباره دلیل کمبود عرضه روغن و شکر در فروشگاهها توضیح داد: کمبود روغن خوراکی و شکر برآمده از نبود این کالاها در کشور نیست، در کالابرگ جدیدی که دولت تخصیص داده سه کالای برنج، روغن، قند و شکر نیز قرار دارد و بیشتر تقاضای مردم هم برای این کالاهاست در نتیجه با شارژ کالابرگها شمار افرادی که به یکباره به فروشگاههای بزرگ برای دریافت اقلام یادشده رفتهاند.
او افزود: این اتفاق به معنای کاهش تولید و توزیع این کالاها نیست و در سطح بازار و واحدهای بنکداری نیز روغن، برنج، قند و شکر به وفور یافت میشود.
ضعف در مدیریت عرضه و تقاضا
اگرچه در سطح بازار روغن، شکر و برنج بهوفور موجود است، اما ضعف در مدیریت توزیع باعث شده تا فروشگاهها نتوانند به سرعت به نیاز مصرفکنندگان پاسخ دهند. شارژ کالای فروشگاهها معمولاً هر سه یا چهار روز یکبار انجام میشود و همین تأخیر در تأمین مجدد اقلام، باعث کمبود ظاهری در قفسهها شده است. به نظر میرسد برای جلوگیری از تکرار چنین بحرانهایی، نیاز به بهبود مدیریت و نظارت دقیقتر بر توزیع کالاها و قیمتها وجود دارد.