به گزارش اکوایران؛ در سایه رکود ساختوساز، صنوف وابسته به این صنعت، از جمله تعمیرکاران قفل و کلید، روزگار دشواری را سپری میکنند. عباس یوسفی، رئیس اتحادیه این صنف در تهران، معتقد است که سال ۱۴۰۳ از نظر مالی برای فعالان این حوزه، ادامهای بر روند سخت سالهای گذشته بوده است. او میگوید رکود در بازار […]
به گزارش اکوایران؛ در سایه رکود ساختوساز، صنوف وابسته به این صنعت، از جمله تعمیرکاران قفل و کلید، روزگار دشواری را سپری میکنند. عباس یوسفی، رئیس اتحادیه این صنف در تهران، معتقد است که سال ۱۴۰۳ از نظر مالی برای فعالان این حوزه، ادامهای بر روند سخت سالهای گذشته بوده است. او میگوید رکود در بازار مسکن، زنجیروار سایر صنوف مرتبط را دچار افت درآمد و کاهش تقاضا کرده است. با این حال، یوسفی امیدوار است که تحولات بینالمللی پیشرو، راه را برای خروج از این بنبست باز کند و رونق به صنوف بازگردد.
از سوی دیگر، موانع قانونی بر سر واردات ابزار تخصصی این صنف، چالشهای مهمی را ایجاد کرده است. دستگاههای امنیتی واردات ابزار قفلگشایی را ممنوع کردهاند، اما نیاز بازار باعث شده این کالاها از مسیرهای غیرقانونی تأمین شود؛ وضعیتی که نه به نفع اتحادیه است و نه به نفع مصرفکننده.
عباس یوسفی رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران قفل و کلید تهران به «اکوایران» میگوید: ۱۰ سال است که دستگاه های امنیتی مانع از واردات ابزار تخصصی صنف قفل و کلید از جمله ابزار قفل گشایی شدند. البته در این مدت واردکنندگان غیرقانونی این ابزار را وارد کشور کردند. به گفته او این ابزار ۳۰ الی ۴۰ درصد واردات نیاز صنف را تشکیل می دهد که ده سال است به صورت قاچاق وارد میشود. چون توان ساخت داخل برای این محصولات هم وجود ندارد و فقط چند سازنده محدود در جهان هستند که این محصولات خاص را تولید میکنند. البته این اقلام فقط در ایران ممنوع است و در سایر کشورها وارداتش مجاز است.
کلیدسازهای سیار جواز ندارند
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران قفل و کلید تهران اعلام می کند که اکنون کلیدسازهای سیار و مجازی زیر نظر اتحادیه کار نمیکنند و یکی از مشکلات اتحادیه همین گروه هستند. چون اتحادیه نمی تواند برای آنها جواز کسب صادر کند و تحت نظارت قرار دهد. در مقابل مردم به دلیل عملکرد گروهی از این افراد شکایت میکنند و ما اهرمی برای فشار بر آنها نداریم. البته گاهی اوقات دوستانه مسائل را حل میکنیم و در برخی مواقع مشکلات حل نمیشود.
حال بد صنف تعمیرکاران قفل و کلید
یوسفی در گفتگویی هم با اتاق اصناف تهران می گوید سالی که گذشت نظیر سال های پیشتر از آن به لحاظ درآمدی سال مالی خوبی برای واحدهای صنفی ما نبود اما امیدواریم با توافقاتی که قرار است در سطح بین الملل انجام شود، اتفاقات خوبی برای تمام اتحایه ها و اعضای آن و نیز همه مردم جامعه به وقوع بپیوندد تا موانع و چالش هایی که زندگی و کسب و کار آن ها را دچار سختی کرده بود تا حدود ی رفع شود.
به گفته عباس یوسفی صنعت پایه یعنی ساهت و ساز به طور مستقیم همه صنوف دیگر را تحت تاثیر قرار داده است؛ سال ۱۴۰۳ به لحاظ ملکی سال خوبی برای اصناف نبود و همین صنوف بسیار دیگری را که در ارتباط با ساخت و ساز هستند، تحت تاثیر قرار داده بود.
او اظهار امیدواری می کند که با اتفاقاتی که در حوزه بین الملل رخ می دهد، شاهد رونق در ساخت و ساز و به تبع آن رشد کاری فعالیت صنوف مرتبط از جمله تعمیرکاران قفل و کلید تهران باشیم.