حرکت مویرگی پاکستان برای تصاحب بازار غذای ایران؟ - افق اقتصادی

حرکت مویرگی پاکستان برای تصاحب بازار غذای ایران؟ - افق اقتصادی
سه شنبه, ۱۸ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-07
کد خبر: 340935 |
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴ |
10 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: براساس جدیدترین نقشه راه پاکستان برای تقویت تجارت با ایران؛ تمرکز بر کشاورزی و صادرات است که می تواند به صورت مویرگی بازارهای غذای ایران را به تدریج در منطقه تصاحب کند.

حرکت مویرگی پاکستان برای تصاحب بازار غذای ایران؟

به گزارش اکوایران؛ بر اساس آمار گمرک ایران، در ۹ ماهه سال جاری کماکان  پاکستان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی صادراتی ایران، نقش بازی می‌کند. میزان صادرات ایران به پاکستان در این مدت ۱.۷ میلیارد دلار بوده است که جایگاه مهمی را در میان خریداران کالاهای ایرانی به خود اختصاص داده است.

در  ۹ ماهه سال جاری میزان صادرات غیرنفتی ایران، ۱۱۶ میلیون و ۳۴۸ هزار تن به ارزش ۴۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده است.  ارزیابی مقاصد و کالاهای صادراتی ایران نشان میدهد پاکستان یکی از   هفت کشور نخست خریدار کالای ایرانی است. این هفت کشور در مجموع ۸۲.۴۰ درصد از وزن و ۸۲.۸۵ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص دادند.

براساس داده منتشر شده از سوی  مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، پاکستان در راستای توسعه صادرات و تقویت روابط تجاری با ایران و سایر کشورهای هدفش، استراتژی جامعی را برای بهبود بخش کشاورزی و افزایش صادرات میوه و سبزیجات تدوین کرده است. این برنامه پنج‌ساله که بخشی از چارچوب سیاست تجاری این کشور محسوب می‌شود، بر رفع محدودیت‌ها و توسعه زیرساخت‌های لازم تمرکز دارد.

سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی پاکستان حدود ۲۰ درصد است و ۳۸ درصد اشتغال را به خود اختصاص داده است. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت این کشور به این بخش وابسته هستند و بیش از ۳۵ نوع میوه و سبزیجات در آن تولید می‌شود. این ظرفیت بالقوه، فرصت مناسبی برای توسعه همکاری‌های تجاری با ایران فراهم کرده است.

استراتژی پاکستان شامل اقداماتی مانند بهبود تحقیق و توسعه، پذیرش فناوری‌های نوین، آموزش کشاورزان، بهبود زیرساخت‌ها و کاهش هزینه‌های حمل و نقل است. همچنین تمرکز بر صادرات محصولات با کیفیت بالا، بهبود استانداردهای ایمنی غذایی و گسترش توافقنامه‌های تجاری با سایر کشورها از دیگر اهداف آن است.

برنامه‌های عملیاتی این استراتژی شامل آموزش حرفه‌ای، توسعه فناوری‌های پیشرفته، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی و بهبود روش‌های صادراتی، به ویژه در بخش‌های میوه و سبزیجات است. این اقدامات با هدف ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی طراحی شده است.

در چارچوب این برنامه، پاکستان به دنبال تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران در حوزه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی است. توسعه پروتکل‌های بهداشتی و استانداردهای کیفی مشترک، تسهیل حمل‌ونقل و ارتقاء زیرساخت‌های صادراتی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به گسترش تبادلات تجاری دو کشور کمک کند.

تحلیل‌ها نشان می‌دهد که با اجرای این استراتژی‌ها، پاکستان می‌تواند به توسعه پایدار صادرات خود و افزایش سهم در بازارهای منطقه‌ای از جمله ایران دست یابد. این روند همچنین فرصت‌های جدیدی برای بهبود تراز تجاری ایران فراهم می‌کند. درحال حاضر تراز تجاری دو کشور به نفع ایران مثبت است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید