وزیر راه و شهرسازی، بر عدم توقف کالا و ناوگان ترانزیت در مرزها تاکید کرد و خواستار رسیدگی به این موضوع با انجام مطالعات تطبیقی و بهرهگیری از تجربیات موفق سایر کشورها شد.
به گزارش اکوایران، سی و سومین نشست شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور پس از وقفه ۱۴ ماهه، با ریاست فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی و رئیس این شورا و حضور سعید رسولی، معاون حملونقل و دبیر شورا و دیگر اعضا و نمایندگان برگزار شد.
در این نشست، سه موضوع اصلی مطرح شد: «طرح جامع سایت پلان پایانه مرزی ارس (کلاله)»، «بازنگری طرح جامع پایانه مرزی نوردوز و جلفا» و «بازنگری طرح جامع بخش تجاری پایانه مرزی شلمچه». این طرحها پس از دریافت نقطهنظرات و تایید وزیر راه و شهرسازی، به تصویب رسید.
فرزانه صادق در این نشست تاکید کرد که توقف کالا و ناوگان ترانزیت در مرزها غیرقابل قبول است و خواستار انجام مطالعات تطبیقی و استفاده از تجربیات موفق سایر کشورها برای حل این مشکل شد.
طرح کلی پایانه مرزی ارس (کلاله) که بر اساس پیشبینی تقاضای بالا در بخش بار و مسافر با جمهوری آذربایجان و با رویکرد «مرز محل عبور است و نه توقف» طراحی شده، پس از بررسیهای لازم، به تصویب رسید.
همچنین، طرح جامع پایانههای مرزی نوردوز و جلفا برای ظرفیتسازی با ارمنستان بازنگری شد و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.
برای تسهیل فرآیندهای ترانزیتی با عراق، طرح جامع بخش تجاری پایانه مرزی شلمچه نیز بازنگری و به تصویب رسید.
عدم صدور ویزا برای رانندگان ترانزیت ایرانی
روز گذشته اعلام شد که رانندگان ترانزیت ایرانی با مشکلاتی در دریافت ویزای اروپایی مواجه شدهاند. پنجره اختصاصی صدور ویزا برای آنها حذف شده و اکنون باید در صف عمومی متقاضیان قرار بگیرند.
با حذف این پنجره اختصاصی، فرآیند دریافت ویزا برای رانندگان پیچیدهتر و زمانبر شده است.
جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری، اعلام کرد که پیشتر سفارتهای آلمان و ایتالیا برای رانندگان ترانزیت پنجره جداگانهای داشتند، اما این امکان از سال گذشته حذف شده است.
هدایتی توضیح داد که پیش از این، انجمن صنفی رانندگان از طریق سیستم نوبتدهی، هفتهای ۳۰ تا ۴۰ راننده را به سفارتخانهها معرفی میکرد، اما پس از تغییر سیاستهای اتحادیه اروپا، این روند متوقف شده است. اکنون رانندگان در صف عمومی متقاضیان ویزا، شامل گردشگران، دانشجویان و مهاجران قرار دارند که باعث طولانیتر شدن فرآیند دریافت ویزا شده است.
او افزود که در فصول پرتقاضا، بهویژه تابستان، به دلیل ازدحام در سفارتخانهها، رانندگان مدت بیشتری در انتظار میمانند و فرآیند صدور ویزا غیرقابل پیشبینی است.
به گفته هدایتی، ویزا همچنان صادر میشود، اما در تعداد محدود و بدون امکان نظارت بر فرآیند آنها. همچنین برخی رانندگان برای دریافت ویزا ناچار به استفاده از واسطهها و دلالان شدهاند.
خبر مرتبط
رانندگان ایرانی در صف عمومی ویزای اروپا/ هزینههای بیمه چند برابر شد
رانندگان ترانزیت ایرانی با مشکلاتی در دریافت ویزای اروپایی مواجه شدهاند؛ چراکه پنجره اختصاصی صدور ویزا برای آنها حذف شده و اکنون باید در صف عمومی متقاضیان قرار بگیرند.