اکوایران :مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران درباره موضوع پولی شدن بزرگراه شهید همت توضیحاتی ارائه داد.
پوریا علیمردانی؛ مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، درباره طرح جدید ترافیک تهران در شورای عالی ترافیک گفت: این طرح رد نشده، اما شورای ترافیک پیشنهاداتی ارائه داده و مشاور در حال بازنگری آن است.
وی با اشاره به موارد نیازمند اصلاح اظهار کرد: موضوع برقیسازی بهاندازه کافی در این طرح لحاظ نشده بود. همچنین مدتزمان سفر پیشبینیشده در طرح از دیدگاه شورای ترافیک دارای اشکال بود. محدوده طرح نیز تغییر قابلتوجهی نداشت و درخواست اضافه شدن برخی معابر پرترافیک به محدوده طرح مطرح شده است.
علیمردانی تصریح کرد: عدم بهرهگیری کامل از ابزارهای هوشمندسازی نیز از دیگر مواردی بود که شورای ترافیک بر آن ایراد گرفت. قرار است این نواقص طی دو ماه آینده توسط مشاور برطرف و طرح بازبینیشده دوباره به شورای ترافیک ارسال شود. امیدواریم پیش از پایان سال، تکلیف طرح جدید ترافیک مشخص شود.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران درباره موضوع پولی شدن بزرگراه شهید همت نیز توضیح داد: قرار نیست با راهاندازی خط ویژه در این بزرگراه، هزینهای از شهروندان دریافت شود. بااینحال، استفاده از این خط شرایط خاصی دارد. در بسیاری از شهرهای دنیا، تاکسیها و خودروهای پرسرنشین میتوانند بهصورت رایگان از خطوط HOV (خودروهای چندسرنشین) استفاده کنند.
وی ادامه داد: شبکهای از خطوط HOV در تهران طراحی شده که بزرگراه شهید همت نخستین مرحله اجرای آن است. این شبکه مشابه سیستم خطوط BRT عمل میکند. به این ترتیب، خودروهایی که بیش از دو سرنشین دارند، میتوانند از این مسیرها عبور کنند.
علیمردانی تأکید کرد: این طرح مصوبه شورای عالی ترافیک کشور و شورای ترافیک تهران را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقاط حادثهخیز تهران پرداخت و گفت: طی یک سال گذشته، ایمنسازی حدود ۵۵ نقطه حادثهخیز در شهر انجام شد. در تمامی نقاط شناساییشده، اقدامات لازم صورت گرفته است.
او در حاشیه مراسم یادبود قربانیان سوانح ترافیکی با بیان اینکه عامل اصلی تصادفات، عوامل انسانی هستند، هم گفته بود: متأسفانه ۴۲ درصد از فوتیها و آسیبدیدگان در صحنه تصادفات طی یک سال گذشته مربوط به موتورسواران بودهاند. حدود ۲۰ درصد از این آمار به عابران پیاده و مابقی به خودروهای سواری اختصاص دارد.
وی ادامه داد: از ۴۲ درصد فوتیهایی که در صحنه تصادفات گزارش شده، ۸۰ درصد به دلیل آسیبهای جسمی به ناحیه سر بودهاند. بنابراین یکی از مهمترین درخواستها و کمپینهایی که در اینگونه مناسبتها پیگیری میکنیم، استفاده از کلاهکاسکت برای موتورسواران است و امیدواریم این موضوع به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
علیمردانی تصریح کرد: همانطور که استفاده از کمربند ایمنی در دهههای ۶۰ و ۷۰ در تهران رایج نبود، اما با تلاشهای فرهنگی فراگیر شد، امیدواریم که امسال با تمرکز جدی بتوانیم استفاده از کلاهکاسکت را برای موتورسواران اجباری کنیم.
وی افزود: امروز فرصتی مناسب است تا این موضوع را یکبار دیگر به جامعه یادآوری کرده و از همه بخواهیم در راستای کاهش حوادث ترافیکی مسئولیت خود را ایفا کنند. این مسئولیت از خودروسازها تا شهروندانی که علاقه به سرعت دارند، شامل میشود. سرعت غیرمجاز به طور جدی بر افزایش تصادفات تأثیر میگذارد و میتواند احتمال تصادف را تا ۷۰ درصد افزایش دهد.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران در مورد کمک شهرداری به ترویج استفاده از کلاههای ایمنی گفت: ما طرحهای متعددی در این حوزه داریم. علاوه بر کمپین کلاهکاسکت، یک کمپین مشترک با پلیس راهور برای افزایش فرهنگ استفاده از کلاهکاسکت آغاز کردهایم. همچنین یک رویداد پیشرو داریم که شامل معاینه فنی رایگان موتورسیکلتها به صورت داوطلبانه و تشویقی است. این طرح از آذرماه در محدوده بازار شروع میشود و در صورتی که موتورسیکلتسوار معاینه فنی را انجام دهد، به او کلاهکاسکت به عنوان جایزه اهدا میشود.